World Forum door een 3D bril

Studio 100 schrijft wereldgeschiedenis met allereerste musical in 3D

Op 31 juli maakt Nederland in het Haagse World Forum kennis met een wereldprimeur als de Nederlandse Première plaatsvindt van de musical 'Alice in Wonderland' van K3. Het World Forum Theater - het grootste permanente auditorium van Nederland met een capaciteit van 2161 stoelen - vormt vanaf die datum een maand lang het decor van de allereerste musical waarbij 3D technologie wordt toegepast.
De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Alice verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden!

Wereldprimeur: musical in 3D
Het gebruik van 3D effecten in de musical ‘Alice in Wonderland' wordt gerealiseerd door digitale stereoscopie projectietechnologie. Deze technologie is momenteel het meest gebruikte systeem voor het bekijken van 3D films in de bioscoop. Studio 100 gebruikt  dit systeem ook voor de musical, maar dan als retro projectie. De projector wordt achteraan geplaatst waardoor er vóór een silverscreen scherm live entertainment mogelijk is. Dit systeem werkt met circulair gepolariseerd licht, waarbij de lichtsignalen voor elk oog niet lineair, zoals bij veel oudere 3D technieken, maar gedraaid op het doek geprojecteerd worden. Het doek moet een dunne zilveren of aluminium laag hebben, vandaar de naam silverscreen, om dit signaal te weerkaatsen naar de bezoeker, die een speciale bril nodig heeft om de signalen voor elk oog te onderscheiden. Het licht voor het rechteroog draait met de klok mee, voor het linkeroog tegen de klok in. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat het 3D effect in stand blijft, ook wanneer de bezoeker zijn hoofd draait.

Spectaculair zomeruitje
Zoek je nog een leuk uitje voor de maand augustus, ga dan mee met Karen, Kristel en Josje op dit 3D avontuur! Al was het alleen maar om al die mensen met een brilletje op in de zaal te zien zitten..........

De musical belooft een unieke totaalbeleving te worden met een live-orkest, adembenemende kostuums en spectaculaire decors. Het verhaal van de musical wordt gebaseerd op het wereldberoemde, door Lewis Caroll geschreven, verhaal ‘Alice's Adventures in Wonderland' (1865) en  het vervolg ‘Achter de Spiegel en wat Alice daar aantrof' (1871). ‘Alice in Wonderland' neemt je mee op een betoverend avontuur in een wondere wereld vol fantasie.

Voor meer informatie kijk op: www.alicedemusical.nl
‘Alice in Wonderland' is vanaf 30 juli t/m 28 augustus 2011 te zien in het World Forum Theater in Den Haag.
De officiële kaartverkoop (prijzen €15-45) voor de shows gaat enkel via See Tickets en de Nationale Theaterkassa.
See Tickets: 0900-300.5555 (€ 0,45 p.m.) of Seetickets.nl