Nieuw logistiek systeem voor de RAI

Een nieuw logistiek systeem zorgt voor een betere spreiding van het logistieke verkeer van en naar de RAI gedurende de dag. Alle leveranciers voor de op- en afbouw van evenementen moeten zich online aanmelden voor een tijdsslot, waarop zij vracht mogen lossen of ophalen.

De RAI verwacht veel voordelen van deze nieuwe werkwijze. “De bedoeling is dat op deze manier leveranciers niet in de rij moeten wachten voor de locatie tot ze aan de beurt zijn, maar een moment kiezen dat hun het beste past, "legt Wim Braakman, Manager Traffic & Logistics RAI uit. Door te werken met timeslots, kunnen wij het transport beter verdelen over de dag. Zo voorkomen wij opstoppingen en werken wij aan een goede doorstroom van het logistieke verkeer.” De RAI werkt hiermee ook aan een betere leefbaarheid in de buurt. “We verwachten dat hiermee de druk van het logistieke verkeer in de omgeving van de RAI vermindert en daarmee de bijkomende overlast richting de buurt”.

Het nieuwe RAI Logistics Management Systeem wordt mede mogelijk gemaakt door Voyage Control, wereldwijd actief in onder andere de eventbranche. De RAI start dit jaar met het werken volgens dit nieuwe systeem bij een aantal evenementen. In 2022 zullen alle evenementen die in de hallen van de RAI plaatsvinden, werken volgens dit nieuwe systeem.