RAI Amsterdam is een internationale event- en congresorganisatie. Sinds 1893 brengt RAI Amsterdam mensen samen, verbindt en inspireert ze door betekenisvolle ontmoetingen te organiseren en te faciliteren. Of het nu gaat om een publieksevenement, een groot congres, een internationale vakbeurs, een dance-event of een theatervoorstelling.

Met een portfolio vol A-merken, de absolute A-locatie ‘Amsterdam' en een geschiedenis die teruggaat tot 1893, is Amsterdam RAI één van Europa's meest attractieve en innovatieve congres-,en beursbedrijven. Ieder jaar is Amsterdam RAI gastheer van meer dan 50 internationale congressen, 70 (vak)beurzen, evenementen en meer dan duizend kleinere congressen, meetings, presentaties en andere bijeenkomsten.

De RAI heeft de flexibiliteit om evenementen van verschillende grootte zelf te organiseren of optimaal te huisvesten. Onze venue is goed bereikbaar, voorzien van alle gemakken en heeft multifunctionele ruimtes. Elk bezoek aan Amsterdam RAI willen wij tot een stimulerende, bijzondere en succesvolle ervaring maken.

Het succes van Amsterdam RAI is gefundeerd in Amsterdam. Op slechts 15 minuten afstand van Schiphol Airport en het citycenter van Amsterdam, wordt het grootste beurs- en congrescentrum van Nederland geëxploiteerd. De 11 multifunctionele beurshallen (87.000m²) en de 22 congreszalen worden omgeven door de dynamiek van wereldstad Amsterdam/

RAI Elicium
Amsterdam RAI is uitgebreid met een geheel nieuw gebouw: Het RAI Elicium. Met het innovatieve  Elicium is de RAI nog beter in staat om klanten te bedienen met hoogwaardige faciliteiten. Het Elicium biedt de RAI uitgelezen nieuwe mogelijkheden.

Het Elicium is begin 2009 in gebruik genomen en kent een veelheid aan functies. De ballroom biedt ruimte aan maximaal 2.072 personen, maar is ook geschikt voor galadiners van 1.200 personen. Door een ingenieuze flexibele kantoorindeling op de hogere verdiepingen kan Amsterdam RAI zich het grootste congrescentrum van Europa' noemen en heeft de Zuidas er een unieke vergaderlocatie bij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
In de rijke historie van Amsterdam RAI zijn zakelijke beslissingen nooit op puur bedrijfseconomische gronden genomen. Het maatschappelijke belang voor de stad en de regio is altijd nadrukkelijk meegewogen. In deze tijd van duurzaam investeren in de toekomst, spelen ook sociale en ecologische overwegingen een belangrijke rol. Amsterdam RAI heeft in 2008 deze uitgangspunten vertaald naar een actueel MVO-beleid.

Amsterdam RAI heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie binnen vijf jaar koploper in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid.

RAI Amsterdam

Totaal oppervlak

116.600 m2

Congrescentra

3 onderling verbonden congreslocaties

Hallen

12 onderling verbonden hallen, uitbreidbaar met twee semipermanente hallen

Zalen

2 auditoria, een grote ballroom met 2.000 zitplaatsen. In totaal 70 congres- en vergaderzalen. Accommodatie voor 10 tot 10.000 personen per zaal

Foyers en lounges

Multifunctionele ruimtes voor exposities, feesten en partijen

Ingangen

9 afzonderlijke ingangen: een eigen entree voor ieder evenement

Restaurants en bars

9 restaurants, bars en lounges. Van buffet tot à la carte

Parkeergarages

Capaciteit van 4.000 plaatsen op eigen terrein

Haven

Eigen haven met directe verbinding met de Amsterdamse grachten

Treinstation (NS)

Met naam Amsterdam RAI, direct naast het RAI Amsterdam Convention Centre

Twee metrostations (GVB)

Station RAI verbindt met de metrolijn die een ring vormt rond de stad. Het nieuwe station Europaplein ligt 50m van de entree van de RAI en verbindt de RAI met het centrum.

Hotel (nhow)

On-site congreshotel met 650 kamers en 200 parkeerplaatsen

Europaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Nederland
Telefoon: 
+31 (0)20 5491722
Fax: 
020-5491848