Koninklijke afsluiting internationale kinderarbeidconferentie in World Forum

Hare Majesteit de Koningin was op 11 mei aanwezig in het World Forum tijdens de afsluiting van de tweedaagse internationale conferentie over kinderarbeid ‘The Hague Global Child Labour conference 2010, Towards a World without Child Labour, Mapping the Road to 2016'.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Bij de conferentie waren 380 deelnemers uit 80 landen aanwezig, waaronder bewindslieden uit Bangladesh, Brazilië, Zuid-Afrika, India en Nederland. Daarnaast waren er overheden, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, internationale organisaties als Unicef en Unesco en NGO's vertegenwoordigd.

Het doel van de conferentie is om de bestrijding van kinderarbeid hoog op de agenda te krijgen en concrete afspraken te maken over het uitbannen van de ergste vormen van kinderarbeid in 2016. Het gaat om werk dat onveilig of onvermijdelijk schadelijk is voor de gezondheid van de kinderen. Maar ook om de inzet van kinderen als soldaat, in de seksindustrie en voor illegale activiteiten zoals drugshandel. 

Het onderwerp van deze conferentie sluit volledig aan bij de profilering van het World Forum als internationaal congrescentrum voor Vrede en Recht, waar evenementen plaatsvinden die de wereld veranderen: "Events that shape the World".