Kennismaking met 'Elise' van RAI Elicium

Amsterdam RAI opent op 29 september aanstaande het Elicium, de nieuwe congres- en vergaderfaciliteiten. Op 20 juni 2007 ging de eerste paal de grond in en goed twee jaar en € 50 miljoen euro later staat er een bijzonder gebouw op een plek in het hart van het RAI complex.

RAI Elicium - EliseHet nieuwe gebouw zorgt er voor dat de RAI een compleet nieuw gezicht krijgt, want het Elicium is niet te missen in de skyline van het RAI-complex.
Met de opening van het gebouw is er ook een nieuwe ster aan het firmament van de RAI: Elise.
Virtueel animatiekarakter Elise symboliseert de kernwaarden van het Elicium: modern, innovatief en exclusief.

Een mooie gelegenheid voor CongresWereld om eens nader kennis te maken met Elise en van haar te horen wat organisatoren en bezoekers straks in het Elicium kunnen verwachten.

Eerst maar even inzoomen op Elise zelf. Kan je iets meer vertellen over jouw geboorte?
Mijn bevallig was redelijk heftig. Het reclamebureau heeft er een leuke kluif aan gehad, haha...

'Jouw' gebouw heeft al veel tongen los gemaakt. Volgens mij ben je er zelf ook erg trots op?
Ja, ik vind het een prachtig gebouw en ik toon graag aan iedereen die het wil zien, de verschillende aspecten van het Elicium. 

Vertel ons eens waarom je zo trots bent op dit gebouw?
Het Elicium is echt het nieuwe gezicht van de RAI. Als je aankomt bij de RAI, dan kan je niet om het gebouw heen. Ook de stad heeft er echt een markant gebouw bij. Het Elicium is de verbinding tussen het Holland Complex, Europa Complex en het Congrescentrum. Je kunt nu in een vierkant door het complex heenlopen en dus ook gemakkelijk een combinatie van locaties huren. Met het Elicium erbij hebben we nu een extra locatie bij de RAI. Dit is juist ook voor internationale, meerdaagse evenementen heel interessant. Als we alle ruimtes in de RAI zouden verhuren, dan zijn wij het grootste congrescentrum van Europa. Een evenement zoals dat van de Wereldbank zouden wij vanaf nu goed kunnen hosten.

Beschrijf eens de faciliteiten die gasten allemaal aantreffen in het gebouw?
De ballroom is buitengewoon geschikt voor omvangrijke (gala)diners, feesten, beurzen, congressen, productpresentaties, mode- en roadshows en recepties. Grootschalige registratie van bezoekers is hier eveneens mogelijk. De ballroom kan gebruikt worden voor groepen tot 2000 personen (in theateropstelling) of zo'n 1200 gasten voor en galadiner.
Half verhoogd ten opzichte van de eerste verdieping bevinden zich ook vier zalen met congresfunctie. Elke zaal kan 100 gasten in theaterstijl huisvesten en daarnaast kunnen ze ook per twee gekoppeld worden.
De 20 flexibele vergaderzalen met hoogwaardige faciliteiten op de 3e, 4e en 5e verdieping, geschikt voor vergaderingen, trainingen en seminars van 5 - 48 personen. De vergaderzalen geven een schitterend uitzicht over de stad. De nieuwe markt die we hiermee aantrekken is de vergader- en trainingsmarkt.
Door een ingenieuze flexibele kantoorindeling op de hogere verdiepingen heeft de Zuidas er een unieke vergaderlocatie bij.

RAI EliciumRAI Elicium nacht

Waarin onderscheidt het Elicium zich ten opzichte van andere locaties?
Het Elicium is al volledig aangekleed. In de ballroom ligt prachtig tapijt, de zaal is gemakkelijk op te delen én kan verduisterd worden. Verder is het pand ontwikkeld met de nieuwste techniek op het gebied van duurzaamheid. De ligging is natuurlijk fantastisch dicht bij de stad en Schiphol. Bovendien kan je gemakkelijk parkeren. Dit zijn allemaal voordelen om voor het Elicium te kiezen.

Hoe gaan organisatoren dit merken?
Organisatoren hebben waarschijnlijk de afgelopen tijd al veelvuldig kunnen lezen over RAI Elicium in de media. In het voorjaar hebben we onze relaties een snoep zakje gestuurd waar ik mij heb voorgesteld en ook op mijn nieuwe website kunnen organisatoren alles over mij het Elicium lezen: www.rai-elicium.nl . De ballroom en de congreszalen zijn zelfs al veelvuldig in gebruik geweest sinds afgelopen januari. We hebben zo mooi proef kunnen draaien waardoor we eind deze maand als het hele pand klaar is en groots geopend wordt op dinsdag 29 september, gelijk ook echt klaar zijn voor de gasten die van het Elicium gebruik gaan maken.

RAI EliciumMet de komst van het Elicium ontstaat er ook een geheel nieuwe mogelijkheid in de RAI - kleinschaligere vergaderingen. In het verleden zochten organisatoren daar niet echt de RAI voor op (tenzij ze toch al met een event in het complex waren), maar nu krijgen ze state-of-the-art vergaderfaciliteiten. Wat kan er op dit gebied zoal in het Elicium?
Inderdaad is het nu ook mogelijk om vergaderingen en trainingen te houden bij de RAI. We hebben 20 vergaderzalen met een prachtig uitzicht over de stad. Alle verschillende opstellingen zijn mogelijk. We hebben verschillende arrangementen van 4 uur en 8 uur waarbij je ook gebruik kan maken van een heerlijke lunch, borrel of diner. De zalen zijn vrij licht en dat vind ik ook absoluut een voordeel. Parkeren is natuurlijk heel gemakkelijk onder het Elicium en de zalen zijn standaard voorzien van hoogwaardige techniek met standaard ingebouwde projectieschermen, projectoren, aansluitpanelen, airconditioning en elektrische zonwering.

Betekent dat ook dat jullie je meer op de lokale markt zullen gaan richten?
Ja, we richten ons nu al veel meer op de Zuidas. Hier zijn veel bedrijven gevestigd die regelmatig een externe locatie zoeken voor hun vergadering, die niet te ver weg is. Dan ben je nu met het Elicium aan het goede adres.

Het Elicium is eigenlijk gebouwd in het hart van de RAI. Waarom eigenlijk? Wat voegt het Elicium toe aan de RAI?
Het Elicium heeft een brugfunctie en ligt exact in het hart van de RAI. Je kunt dus heel gemakkelijk van de ene kant van het complex naar de andere kant komen nu. Zelfs kun je heel gemakkelijk een combinatie maken van de verschillende delen van het complex als je dat zou willen huren.

Welke impact verwachten jullie dat het Elicium gaat hebben op de markt?
Het Elicium heeft nu al een enorme aantrekkingskracht op organisatoren. We krijgen al heel geregeld aanvragen, samenmet mijn live collega's zijn er al vele site inspections geweest en ook hebben er zijn al aardig wat evenementen plaatsgevonden. Ook voor de komende tijd staan er al diverse hele mooie evenementen op de agenda.

RAI EliciumElise, jij bent natuurlijk ook de 'bewaker' van al het goede in het gebouw. We hebben vernomen dat het Elicium ook vooral heel duurzaam gebouwd en in het gebruik is. Kan je ons daar wat meer over vertellen?
Het gebouw is ontwikkeld met de nieuwste techniek op het gebied van duurzaamheid. Energiezuinige geothermische warmtepompen, een uitgekiende isolatie en het gebruik van ledlampen maken het tot een zeer energiezuinig gebouw dat helemaal past bij de duurzame doelstellingen van de RAI.
Ik zal je een aantal voorbeelden van energiebesparende maatregelen in het Elicium noemen:
- Energiezuinige geothermische pompen (slaan warmte resp. koude op in de grond om dit op andere momenten weer te gebruiken voor verwarming of koeling)
- Uitgekiende isolatie
- Klimaatgevel
- Glas is 3 cm dik
- Gebruik van led-lampen
- Aanwezigheidsdetectie
  
Als organisatoren meer willen weten over wat je allemaal te bieden hebt in het Elicium, waar kunnen ze dan terecht?

Kijk eens op mijn site: www.rai-elicium.nl
Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een keertje langs te komen. Stuur een mail naar: raimarketing@rai.nl  en dan neem ik direct contact met je op.
Of als je vragen hebt, dan kun je mij of mijn collega's altijd een keer bellen op nummer: 020 549 1722

Tot slot nog deze vraag: jij bent 'gelanceerd' als de nieuwe ster van de RAI en in het bijzonder van het Elicium. Je wordt al veelvuldig gefotografeerd en in de bladen gesignaleerd en je geeft interviews. Wat kunnen we in de komende tijd nog meer van jou verwachten?
De opening van het Elicium is op dinsdag 29 september. Ik ben nu al een beetje zenuwachtig hiervoor, want dan ga ik Prins Willem Alexander ontmoeten, die de officiële opening zal verrichten.
Ook hebben we een Open Huis voor de buurt op 20 september. Architectuur en kunstpers komen langs de komende periode, dus ik denk dat je mij nog heel regelmatig voorbij ziet komen.

Elise, hartelijk dank voor je tijd en alle uitleg. Wij wensen je heel veel succes met je mooie Elicium!
En heel veel plezier met je gasten bij de opening op 29 september!