Gastronomische congresbestemming Vlaanderen

Onlangs vonden 2 top evenementen plaats in Vlaanderen – De World’s 50 Best Restaurants Awards en het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism.

Vlaanderen als nieuwe hotspot op de culinaire wereldkaart

Deze unieke combinatie van evenementen in 1 bestemming illustreert de opkomst van het noordelijke deel van België als een nieuwe hotspot op de culinaire wereldkaart. Hier tref je overal goed eten en drinken, Vlamingen zijn heel Bourgondisch ingesteld. Geen andere regio ter wereld biedt meer gastronomische restaurants op zo’n kleine oppervlakte.

Creativiteit en innovatie gecombineerd met unieke producten
Greet Gosseye, hoofd Culinair Toerisme bij VISITFLANDERS, over ons culinaire succes:

“De reden is vooral creativiteit en innovatie. In Vlaanderen zijn we continu aan het innoveren met lokale producten, die constant van de hoogste kwaliteit zijn. Al jarenlang komen jonge chefs hierheen om ervaring op te doen. Zij vinden lokale, typische maaltijden opnieuw uit en voorzien de klassiekers van een creatieve en soms zelfs rebelse twist.’’

 

De World’s 50 Best Restaurants Awards worden soms ook wel de “Oscars van de gastronomie” genoemd. Deze jaarlijks terugkerende lijst van ‘s werelds meest prestigieuze restaurants geeft zowel zicht op de meest geschikte bestemmingen voor unieke culinaire ervaringen, als een vooruitzicht op wereldwijde trends in gastronomie.

De UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism wordt georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van toerisme en gastronomie, en om gastronomisch toerisme te promoten als stimulans voor duurzame ontwikkeling binnen dit domein. Het congres wordt bezocht door beleidsmakers, chefs, ondernemers, academici, en andere experts vanuit de hele wereld.

Meer weten over Vlaanderen als leidende bestemming in gastronomie? Download dan het e-book. Dit e-book is onderdeel van een complete serie binnen de topsectoren van Vlaanderen. De complete serie is gratis te downloaden op https://www.meetinflanders.com/en/e-books/