Welkom op uw congres!

Vlaanderen wil mondiaal excelleren in het domein waarbinnen uw organisatie actief is. Een belangrijk instrument daarbij is het aantrekken van congressen naar onze steden en regio’s. Het verhoogt de uitstraling van onze regio in uw domein en ondersteunt uw organisatie om haar doelstellingen te halen. VISITFLANDERS Convention Bureau is het officiële congresbureau van Vlaanderen en Brussel. In nauwe samenwerking met de Vlaamse steden en regio’s bieden wij u ondersteuning om een succesvol congres te organiseren.

Hoe ondersteunt een congres de doelstellingen van uw organisatie?

  • U legt nieuwe contacten en smeedt internationale netwerken.
  • U zet uw expertise internationaal op de kaart.
  • Een congres is vaak het startpunt van nieuwe projecten.
  • U brengt uw organisatie onder de aandacht van het publiek, de politiek of een andere doelgroep die u wenst te bereiken

Welke unieke voordelen heeft een congres in Vlaanderen voor uw organisatie?

1 BLIJVENDE IMPACT GEGARANDEERD
Vlaanderen wil congressen aantrekken die een blijvende positieve impact creëren voor uw organisatie, uw sector, de gaststad en de samenleving. Daarom luidt onze slogan: create tomorrow’s heritage. De mogelijkheden om het erfgoed van morgen te creëren zijn eindeloos.

2 ONZE RIJKE EXPERTISE
Onze regio kan zich beroemen op veel knowhow in uw domein. Daar is uw organisatie het bewijs van. Deze rijke expertise verzekert een internationaal congres van boeiende sprekers en een geïnteresseerd publiek van kenners.

3 VENUES UNIEK TER WERELD
Voor uw congres bent u welkom in uitzonderlijk erfgoed, dat alleen in onze steden en regio’s aanwezig is. De Flanders Heritage Venues combineren een uitzonderlijke bouwstijl met de meest geavanceerde congrestechnologie. Daardoor behoort ook een hybride congres tot de mogelijkheden.

4 DE BEROEMDE TOERISTISCHE TROEVEN
Naast uw conferentie hebben mensen uit uw sector nog meer uitstekende redenen om Vlaanderen te bezoeken. Denk maar aan onze schilders, het Belgische bier, de gastronomie, de wereldberoemde chocolade, onze art nouveau-architectuur en de fietscultuur. De deelnemers aan uw congres genieten met volle teugen van de culturele en culinaire beleving die u hen aanbiedt.

5 UW CONFERENTIE IS MAKKELIJK BEREIKBAAR
Vlaanderen ligt in het hart van Europa. Uw congres is dus makkelijk bereikbaar van overal ter wereld. Alle congreslocaties liggen op amper een uur rijden van de nationale luchthaven en bevinden zich in het centrum van de stad. Dat maakt openbaar vervoer tot een snelle, gemakkelijke en duurzame oplossing.

Zo ondersteunt VISITFLANDERS Convention Bureau uw congres.

WIJ DENKEN MET U MEE OVER DE LEGACY DIE UW CONGRES KAN CREËREN.
We bekijken samen met u welke blijvende positieve impact een congres kan genereren. Zo wordt uw congres een unieke beleving die blijft nazinderen bij uw organisatie, maar ook bij uw leden, partners, congresdeelnemers en zelfs bij het grote publiek.

Om de legacy van een congres te garanderen startte VISITFLANDERS Convention Bureau het “Legacy Makers” initiatief. Daarin brengen we Vlaamse wetenschappers, onderzoekers en ondernemers samen die wereldwijd toonaangevend zijn binnen hun domein. Kent u vaandeldragers die deel kunnen uitmaken van dit netwerk? Neem dan gerust contact op met onze expert.

WIJ BIEDEN DE TECHNOLOGIE OM HET CONGRES VAN MORGEN TE ORGANISEREN.
Dat congres van morgen is hybride: een mix van een offline congres en een online congres. Daarvoor ontwikkelden wij HYBR: ons eigen digitaal platform, dat de standaard zet voor congressen in het post-corona tijdperk. Dit platform is uniek, omdat het de live beleving van het congres centraal zet en er optimaal in slaagt om deelnemers met elkaar te verbinden.

U ORGANISEERT UW CONGRES OP DE VEILIGSTE MANIER.
VISITFLANDERS Convention Bureau ontwikkelde eveneens het CERM-model, waarmee congressen georganiseerd kunnen worden in overeenstemming met de geldende maatregelen voor corona. Daarmee zijn wij een trendsetter wereldwijd. Intussen namen tal van landen ons CERM-model over. Meer informatie vindt u op de website van CERM

WIJ BRENGEN U IN CONTACT MET DE ALLERBESTE PARTNERS.
Uiteraard dient u niet alleen voor de organisatie in te staan. Integendeel zelfs, het grote werk gebeurt door een “Local Organising Committee”, dat wij samen met u samenstellen. Daarin zetelen gerenommeerde experts en academici, beslissingsnemers uit de politiek en ervaren ondernemers. Ook lokale bewoners en gemeenschappen worden mee betrokken in het LOC, voor een zo breed mogelijk draagvlak.

U PAKT UIT MET EEN IJZERSTERK CONGRESVOORSTEL.
Samen met onze partners – de congresbureaus van de steden en de regio’s – werken we een ijzersterk bidbook uit, waarmee u uw kandidatuur voor het congres overtuigend ondersteunt. Dat bevat ook aanbevelingen op het vlak van catering en accommodaties. We kunnen ook een activiteitenprogramma samenstellen van wereldklasse, waarmee u indruk maakt op uw publiek

UW GASTEN ZIJN WELKOM OP UNIEKE BELEVINGSTRAJECTEN.
Deze trajecten voeren langs de Vlaamse vaandeldragers in uw sector. Zo breekt u uit de muren van de klassieke congresbeleving, en serveert u uw delegates een ervaring die blijvend indruk maakt.

EEN STERKE TROEF: EEN INSPIRATIEBEZOEK VOOR HET BESTUUR VAN DE INTERNATIONALE ASSOCIATIE.
VISITFLANDERS Convention Bureau organiseert graag een “inspirational visit” voor de bestuursleden van de associatie of Professional Congress Organiser. Zo kunnen de beslissingsnemers persoonlijk kennismaken met alle troeven die u voorstelt.

De experts van VISITFLANDERS Convention Bureau staan graag tot uw dienst.
Wilt u weten hoe VISITFLANDERS Convention Bureau u kan adviseren en ondersteunen? De expert in uw domein geeft u alle informatie. Wisselt u graag van gedachten op een netwerkevent of congres? Stuur ons een e-mail, en wij bekijken waar we elkaar kunnen ontmoeten.

WAAROM CONTACT OPNEMEN OM SAMEN UW CONGRES TE ORGANISEREN?

  • U toont uw expertise op een mondiaal podium.
  • U ontmoet nieuwe contacten en bouwt uw internationale netwerk verder uit.
  • Uw organisatie staat in de kijker bij het publiek, de politiek of de doelgroep die u wenst.
  • U zet nieuwe projecten in de steigers. • U creëert legacy: een blijvende positieve impact voor uw sector en de samenleving.
  • U krijgt inhoudelijke en logistieke ondersteuning van VISITFLANDERS Convention Bureau, de Vlaamse steden en regio’s

VISITFLANDERS Convention Bureau publiceert met de regelmaat van de klok een e-book over de sectoren waarin wij congressen willen aantrekken.
Daarin vragen we Vlaamse experts naar hun visie op het vak. Het resultaat is een leerrijke, inspirerende en prettig leesbare blik in de toekomst van deze sectoren, en hoe een congres daarin een mijlpaal kan zijn. Download gratis de e-books van uw keuze

Neem contact op met Sonja Opreij:
sonja.opreij@meetinflanders.com 
T+31 6 46 39 61 53
www.meetinflanders.com

LinkedIn

Inschrijven voor de nieuwsbrief: mailbox@meetinflanders.com

Grasmarkt 61
1000 Brussel
België