Den Haag haalt ECSITE 2014 binnen

Congresstad Den Haag heeft voor 2014 een grootschalig internationaal congres op het gebied van wetenschapscommunicatie van de organisatie ECSITE, European Network of Science Centres and Museums, binnengehaald.

Congreslocatie is het World Forum en gedurende de conferentie worden circa 1000 deelnemers verwacht. Het congres levert de stad naar verwachting ruim 1,3 miljoen euro op. Museon, Gemeente Den Haag, Den Haag Marketing, World Forum en Congrex hebben gezamenlijk het congres naar de stad weten te halen.

‘De samenwerking tussen de verschillende partijen in de stad en de bijzondere rol die het Museon hierin gespeeld heeft, maken dat we dit congres in onze mooie congresstad mogen verwelkomen. Steeds meer partijen weten Den Haag als congresstad te vinden en daar zijn we trots op', aldus Marco Esser, directeur Den Haag Marketing. ECSITE koos bewust voor Den Haag omdat het Museon als cultureel ondernemer al jaren actief is in Europa en een belangrijke rol speelt binnen ECSITE.

Het Museon is goed vertegenwoordigd in het Europese netwerk van ECSITE centres en wetenschapsmusea en was in 1989 één van de oprichters van deze associatie. Het netwerk verbindt in meer dan 50 landen, verdeeld over 400 instellingen, professionals op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie. Leden zijn onder meer science centers, musea, wetenschapsfestivals, dierentuinen, aquaria, universiteiten en diverse onderzoeksinstellingen zoals universiteiten en CERN. Het ECSITE congres vindt jaarlijks plaats en presenteert ‘the state of the art' voor de sector.