CityDNA Autumn Conference komt naar Brugge

Beatriz Ibanez, Global Destination Sustainability Movement; Guy Bigwood, Global Destination Sustainability Movement; Julie Clerc, City Destinations Alliance; Kathy Van Wambeke, Visit Bruges CB; Petra Stušek, CityDNA; Dieter Dewulf, Visit Bruges CB

Brugge is van 15 tot en met 19 oktober 2024 gaststad voor de prestigieuze CityDNA Autumn Conference en GDS-Forum. Dit congres is goed voor 1.250 overnachtingen in Brugge en geeft daarmee een boost aan de verblijfssector in een traditioneel kalmere midweek. City Destinations Alliance (CityDNA) is de Europese associatie van stedelijke toeristische organisaties en congresbureaus. De organisatie bestaat uit 115 leden afkomstig uit 38 landen. Zowel hoofdsteden als kleinere bestemmingen zijn lid van CityDNA.

De associatie is een lerend netwerk dat focust op actuele thema’s en trends in het internationaal stedentoerisme. Twee maal per jaar wordt een meerdaags ledencongres met plenaire en werkgroep sessies georganiseerd. In 2023 waren Sofia en Valencia gastheer; in 2024 Bologna en dus ook Brugge. Voor de tweede keer wordt een CityDNA congres gekoppeld aan het GDS-Forum. GDS(M) staat voor Global Destination Sustainability Movement, een radicaal samenwerkende gemeenschap van bestemmingschangemakers die aanmoedigt om de juiste mindset, vaardigheden en middelen in te zetten om regeneratieve bestemmingen te creëren. De GDS-beweging is een aangesloten lid van CityDNA.

Dieter Dewulf, voormalig bestuurslid van CityDNA en directeur toerisme van Visit Bruges: “Er zijn plekken die er op de een of andere manier in slagen om onder je huid te kruipen. En dat geldt zeker voor Brugge: een kosmopolitische en charmante stad die bezoekers van over de hele wereld verwelkomt. Als toegewijd lid van de CityDNA-gemeenschap sinds 2006 zijn we vereerd dat de volgende "GDS-Forum & CityDNA Autumn Conference" in Brugge zal plaatsvinden en we kijken er erg naar uit om onze collega's te verwelkomen in de unieke setting van ons Werelderfgoed Stad!"

"Ik ben blij om het nieuws te kunnen delen dat Brugge de gaststad zal zijn voor het tweede GDS-Forum, aangeboden door Global Destination Sustainability Movement (GDS-Movement) en City Destinations Alliance. We zijn toegewijd aan het stimuleren van bewuste vooruitgang en rentmeesterschap van reisbestemmingen. Ons doel is om de gezondheid van het ecosysteem te beschermen, sociale inclusiviteit te bevorderen, cultureel erfgoed te koesteren en de economische duurzaamheid hoog te houden. Als zodanig hebben we het voorrecht om onze volgende stappen in Brugge te zetten", aldus Guy Bigwood, CEO en Chief Changemaker van de GDS-beweging.

Petra Stušek, voorzitter van de City Destinations Alliance, concludeerde: "We zijn erg blij om aan te kondigen dat de CityDNA Autumn Conference & GDS-Forum 2024 in Brugge zullen plaatsvinden. Met een rijke geschiedenis en een engagement voor duurzaamheid vormt Brugge het perfecte podium voor discussies over de toekomst van het toerisme. De ambitie van de stad om in 2050 klimaatneutraal te zijn sluit naadloos aan bij onze focus op 'beter' in plaats van 'meer' toerisme. We anticiperen op een conferentie die niet alleen trends in de sector onderzoekt, maar ook verbindingen bevordert in de warme en gastvrije omgeving van Brugge!"