Amsterdam RAI wint internationale duurzaamheidsprijs

Amsterdam RAI heeft tijdens de vijftiende verkiezing van de AEO Excellence Awards op 19 juni jl. in Londen de ‘Sustainable Initiative of the Year Award' gewonnen voor haar MVO-beleid. De AEO (Association of Exhibition Organisers) kent de Excellence Awards jaarlijks toe aan bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beursindustrie.
Amsterdam RAI was genomineerd in de categorie ‘Sustainable Initiative' en ging daarbij de competitie aan met zeven andere sterke kandidaten waaronder Fira de Barcelona en Reed Exhibitions. Bij het aankondigen van de winnaar verklaarde de jury: "Amsterdam RAI heeft gedurende de afgelopen 12 maanden het bedrijf over de gehele breedte aangepast aan deze tijd met een reeks duurzame en meetbare initiatieven. Dit is een uitzonderlijke prestatie voor een dergelijk korte periode."

RAI AEO excellence awardNaast de erkenning van het huidige MVO-beleid van Amsterdam RAI is deze prijs een eerbewijs voor het feit dat zakelijke beslissingen binnen de RAI nooit puur worden gebaseerd op bedrijfseconomische gronden. "De sociale impact van onze activiteiten op de stad en de regio heeft sinds onze oprichting altijd een belangrijke rol gespeeld," zegt Denise Capello, Business Development Manager bij Amsterdam RAI.

"In deze tijd van duurzaam investeren in de toekomst is de invloed van Amsterdam RAI op de maatschappij en het milieu belangrijker dan ooit. Daarom hebben wij dit uitgangspunt vertaald naar een concreet MVO-beleid. De RAI heeft de ambitie om binnen vijf jaar koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid in de Europese congres- en evenementenindustrie. We vinden het belangrijk onze organisatoren een duurzaam platform te bieden", aldus Capello.

Dit is de derde keer in korte tijd dat Amsterdam RAI erkenning krijgt voor haar MVO-beleid. In 2008 ontving de RAI al de Green Key- en Green Globe award.
Voor meer informatie over het MVO-beleid en het duurzaamheidsverslag van Amsterdam RAI, ga naar www.rai.nl  

RAI AEO excellence award

Op de foto (van links naar rechts): John Robson, directeur van Aztec Event Services (Award Sponsors), Denise Capello, Business Development Manager bij Amsterdam RAI en gastheer en bekende Britse cabaretier Jason Manford.