Amsterdam RAI wil MVO-koploper zijn in Europese evenementenbranche

Met de publicatie van haar eerste Duurzaamheidverslag op vrijdag 5 juni 2009, presenteert Amsterdam RAI op een overzichtelijke manier haar MVO-ambities voor de toekomst. De RAI wil in de congres- en evenementenindustrie binnen vijf jaar koploper in Europa zijn op het gebied van duurzaamheid. Daartoe heeft het Amsterdamse beurs- en congresgebouw een groot aantal initiatieven ontplooid, waarbij een balans is gezocht tussen maatschappelijke en economische belangen. In eerste instantie is nadrukkelijk gekeken naar oplossingen binnen de RAI, waarbij het nieuwe RAI Elicium een belangrijke rol speelt. In 2008 heeft dit MVO-beleid geleid tot het behalen van diverse milieukeurmerken, zoals Green Key en Green Globe.

Afgewogen belang
Volgens directievoorzitter Hans Bakker zijn in de rijke historie van Amsterdam RAI zakelijke beslissingen nooit op puur bedrijfseconomische gronden genomen. "Het maatschappelijke belang voor de stad Amsterdam en de regio is altijd nadrukkelijk meegewogen. In deze tijd van duurzaam investeren in de toekomst, spelen ook sociale en ecologische overwegingen een belangrijke rol. Amsterdam RAI heeft dit uitgangspunt in 2008 vertaald naar een concreet MVO-beleid. Daarbij hebben wij onze duurzaamheidthema's gekozen op basis van wat er speelt in onze sector en wat onze klanten belangrijk vinden", aldus Bakker.

Binnen, rondom en betrokken RAI
Amsterdam RAI definieert MVO voor haar eigen bedrijfsvoering als ‘het nemen van zakelijke besluiten op basis van een goede balans tussen economische, sociale en ecologische aspecten. Met deze balans als uitgangspunt zijn concrete projecten en doelen geformuleerd die plaatsvinden binnen de RAI, rondom de RAI of die de maatschappelijke betrokkenheid van de RAI benadrukken.

 

RAI MVO verklaring

Volgens GRI-richtlijn
Het eerste Duurzaamheidverslag is gemaakt in samenwerking met BECO Groep en opgesteld volgens de algemeen geaccepteerde richtlijnen van de 'Global Reporting Initiative' (GRI). Het verslag geeft een evenwichtig overzicht van Amsterdam RAI's prestaties in 2008 op economisch, milieutechnisch en sociaal vlak. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers, inkoop- en beurspakketten en maatschappelijke betrokkenheid. Het volledige Duurzaamheidverslag 2009 van Amsterdam RAI is te lezen op de rai-website.