Amsterdam RAI duurzame koploper met zilveren Green Globe

Met het behalen van de prestigieuze zilveren status van Green Globe is Amsterdam RAI het eerste convention centre in Europa dat voor de tweede keer in successie voldoet aan de eisen van Green Globe. Dankzij het zilveren keurmerk van de Green Globe neemt Amsterdam RAI in de Europese MICE-markt (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions) een leidende positie in op het gebied van duurzaam ondernemen.

In 2008 behaalde Amsterdam RAI de bronzen status van dit internationale keurmerk waarmee de organisatie zich officieel een Green Globe Benchmarked Company mocht noemen. In vergelijking met de eerste benchmark heeft Amsterdam RAI zich volgens de Green Globe-rapportage duidelijk verder ontwikkeld. De indicatoren voor waterverbruik, afvalproductie, papierkeuze en biologische schoonmaakmiddelen liggen in 2009 zelfs boven het Best Practice-niveau van de benchmarks van andere gecertificeerde beurs- en congrescentra. Ook op andere vlakken werden aansprekende resultaten behaald.

‘Duurzame koopmansgeest'
Voor directie en medewerkers van Amsterdam RAI is de zilveren status een bevestiging dat zij de goede weg zijn ingeslagen. Directievoorzitter Hans Bakker: "Amsterdam RAI heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie binnen vijf jaar koploper in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid. Dat doen we niet alleen omdat we er oprecht van overtuigd zijn dat een duurzame wereld een betere wereld is, maar ook uit gezonde Amsterdamse koopmansgeest. Wij zien een onomkeerbare trend richting duurzaamheid en we denken dat die een grote en blijvende invloed zal hebben op onze industrie. Daarom willen wij op alle relevante aspecten minimaal zo duurzaam zijn als onze concurrenten en op enkele punten willen we excelleren. De Green Globe biedt een goed gedocumenteerde en onafhankelijke toets om te laten zien welke bijdragen wij leveren aan een mondiale oplossing van het probleem."

Duurzaamheidsverslag
Een uitgebreide toelichting op het MVO-beleid en -ambities van Amsterdam RAI staan online beschreven in het Duurzaamheidverslag (www.rai.nl).