Amsterdam is klaar voor terugkeer zakelijke evenementen

RAI Amsterdam en de stad Amsterdam zijn er klaar voor:  de terugkeer van de zakelijke evenementen in de stad en de regio groot Amsterdam. Op donderdag 26 augustus gaven burgemeester Femke Halsema en wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) het startschot voor die terugkeer.

De burgemeester en wethouder hebben samen met RAI CEO Paul Riemens en Tracey Davies, president van Money20/20, het beurs – en congresseizoen 2021/2022 officieel geopend tijdens een persconferentie op donderdag 26 augustus. Tracey Davies noemde het ‘Iconisch’ weer in de RAI te kunnen zijn. Drie dagen in de RAI is volgens haar namelijk het equivalent van drie maanden werk op kantoor.  Allen benadrukten de impact die zakelijke evenementen zoals Money20/20 hebben op hun relevante sectoren (FinTech en Health & Science)  en natuurlijk op de economie van de stad.

Aantrekkelijke congresbestemming
“Ik ben blij dat er weer zakelijke evenementen in onze stad gaan plaatsvinden", aldus burgemeester Halsema. Zij refereerde aan de status die Amsterdam had als centrum van de wereldhandel en de wens om van de stad weer het innovatieve centrum te maken. “We staan klaar om internationale evenementen in de stad en de RAI te ontvangen, te organiseren en te faciliteren. Het is volledig veilig om Amsterdam te bezoeken. Ik heb het volste vertrouwen in onze partners, denk aan hotelketens, Schiphol en RAI Amsterdam. Ze hebben allemaal hun protocollen volledig op orde. RAI Amsterdam is in de afgelopen 1,5 jaar covid-expert geworden en covid-proof”, aldus Halsema.

Wethouder Everhardt aansluitend: “De gemeente Amsterdam investeert de komende vier jaar 3,7 miljoen euro in het aantrekken van congressen die waarde toevoegen aan onze stad. We willen van Amsterdam één ​​van de belangrijkste congressteden van Europa maken. (Lees hier het interview van CongresWereld met Everhardt)

Vertrouwen
“In nauw contact met klanten, exposanten en andere relaties hebben we de juiste mix gevonden om evenementen veilig en verantwoord te laten plaatsvinden: aldus Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam. “We zijn klaar om in september van start te gaan met verschillende invloedrijke internationale evenementen voor alle sectoren, ook de financiële waar Money 20/20 een goed voorbeeld van is". De RAI: Safe Responsible Possible

Riemens vervolgt: “De focus in de afgelopen 1,5 jaar lag niet alleen op het organiseren van een veilig event binnen de RAI. Het is de hele waardeketen. Wij ondersteunen onze bezoekers, exposanten, leveranciers en organisatoren in de totale klantreis. Juist in deze tijden is onze organisatie erop gericht om die waarde toe te voegen en niet alleen in Amsterdam, maar ook internationaal het verschil te maken. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd".

Omzet
Alleen al de congressen in RAI Amsterdam genereerden tot 2019 een jaaromzet van circa € 690 miljoen en werkgelegenheid van 6.300 fte's. Over het algemeen is een omzet van 1 euro toegevoegde waarde voor RAI Amsterdam 7 euro toegevoegde waarde voor de regio. Met de Amsterdamse congressector die anderhalf jaar stil heeft gelegen, liep de regio Amsterdam een omzet van circa een miljard euro mis.

Money 20/20
Money20/20, 's werelds toonaangevende evenement voor de betalings-, fintech- en financiële dienstverlening, zal van 21 tot en met 23 september 2021 als eerste post-corona evenement plaatsvinden in het RAI Amsterdam Convention Centre.