Boekentips voor de zomervakantie

De verenigingsprofessional - Jeroen Pepers, Adriaan Vonk en Arjen van Gijssel

Werken als verenigingsprofessional, ga er maar aan staan. Je behartigt de belangen van de achterban, en je probeert jouw sector te professionaliseren en te innoveren. Je biedt specifieke diensten en producten aan je leden aan en ondertussen communiceer je met veel aandacht voor de branchereputatie. Je bent een schaap met niet vijf, maar met zes poten! Maar in wat voor een wereld ben jij als verenigingsprofessional eigenlijk terecht gekomen? Wanneer doe je het daar goed? Wat moet je weten en kunnen, en waar kan je op terugvallen? Hoe benut je je persoonlijke krachten, hoe verdiep je je eigen vaardigheden om te komen tot ‘meesterschap’?

De verenigingsprofessionals Jeroen Pepers, Adriaan Vonk en Arjen van Gijssel gaan in hun boek ‘De Verenigingsprofessional – Balanceren op inhoud, proces en relatie’ in op deze vragen. Het is een boek dat houvast geeft om te groeien in je werk. Geschreven door praktijkmensen voor praktijkmensen.

Hier bestellen

Managers op het matje - Meer impact met Fysiek Leiderschap - Esther Teeuw

Sla een willekeurige krant open: steeds meer (wereld)leiders worden gedreven door ego en mensen lijken bijna te geloven dat deze manier van leiderschap de enige manier is om in de huidige tijd nog impact te genereren. Niet duurzaam, authentiek of verbonden maar een soort uitputtingsslag waar alleen de grootste en hardste schreeuwers overeind blijven.

Niet zweverig maar juist praktisch laat Managers op het matje zien wat je kunt doen om mentaal en fysiek in topconditie te zijn. Alleen dan kun je ook anderen laten excelleren in hun werk en je impact blijvend maken. Hoe succesvol je ook bent, nog succesvoller word je als je je blik naar jezelf durft te verleggen. Er is zoveel te winnen, waar wacht je nog op?

Hier bestellen
 

Scoren met je beursdeelname - Michel Rijnberg

Waarom hebben te veel bedrijven na een paar vermoeiende beursdagen niet genoeg bezoekers en potentiële klanten gesproken op hun stand? Klanten die in de toekomst zorgen voor omzet en groei? Deelnemen aan beurzen kan je bedrijf écht veel opleveren, maar dan moet je het wel goed doen en de juiste keuzes maken. Keuzes als het gaat om je beursmarketing, je beursstand, je voorbereiding en je follow-up.

Michel Rijnberg heeft een lang trackrecord als beursspecialist en succesvol beursmarketeer. In dit boek legt hij je uit hoe je jouw beursdeelname maximaal succesvol maakt. Hoe je véél meer klanten en omzet krijgt door een slimme aanpak, een goede beursmarketing, een ‘bulls-eye’ beursstand, een helder ‘key exhibition message’ en een slimme preshow- en aftershowmarketing.

Hier bestellen
 

De CX Travel Guide - Avontuurlijk handboek om aan de slag te gaan met customer experience -  Nienke Bloem, Evelien van Damme en Karolien van der Ouderaa.

Het vakgebied CX heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen. Steeds meer organisaties stellen prioriteit bij het goed organiseren van hun klantbeleving. Logisch, want uit onderzoek blijkt dat vier op de vijf consumenten bereid zijn meer te betalen voor een product of dienst als er sprake is van een goede klantbeleving (Capgemini, 2017). Forbes (2019) verwacht zelfs dat dit jaar klantbeleving de belangrijkste reden is waarom de klant voor een bepaalde organisatie of product kiest. Aan de slag dus met CX om de harten van jouw klanten te veroveren!

Achttien CX-managers van organisaties als AFAS, KPN en Tony’s Chocolonely vertellen over hun ervaringen en geven je tips en tricks. Dit boek is jouw reisgids naar een eigen en consistente klantbeleving van jouw organisatie.

Hier bestellen
 

Coronakronieken - Daan Heerma van Voss

‘Coronakronieken’ van Daan Heerma van Voss is een boek om vat te krijgen op de tumultueuze of soms juist stille begintijd van de coronacrisis, een boek waarmee je aan latere generaties kunt uitleggen: zo ging dat, zo breekbaar bleek onze vertrouwde leefwereld te zijn. Zo klonk onze verwarring, en zo onze hoop. Gefascineerd door dagboeken uit eerdere crisistijden ging Daan Heerma van Voss op zoek naar wat we die eerste 7 weken van deze crisis (van 12 maart tot 3 mei) ervoeren. Hij vond grote en kleine verhalen, beleefd in het oog van de storm of in de luwte van het balkon, van overal ter wereld. Heerma van Voss tekende ze op en vulde ze aan met eigen bevindingen en ging op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat gebeurt er met ons, als de wereld die we kennen stil komt te staan?

Hier bestellen
 

Een week of vier - Laura van der Haar

Als een dodelijk virus steeds grotere delen van de wereld platlegt, komt een alleenstande moeder in een vreemde stad voor een onmogelijke keuze te staan: haar baby bij onbekenden achterlaten en zelf naar het ziekenhuis om haar besmetting het hoofd te bieden, of vluchten met haar baby. De keuze moet onder koortsachtige omstandigheden worden gemaakt, en wat volgt is een eveneens koortsachtig verhaal over een jonge vrouw die nog niet weet wat de consequenties van haar keuze zullen zijn. Een week of vier is een actuele, ijzingwekkende roman over intense moederliefde tegen de achtergrond van een verhit Europa.
Een week of vier is echt een coronaroman: een onderzoek naar hoe de nieuwe situatie mensenlevens beïnvloedt.

Hier bestellen
 

Eenvoudiger leven in onrustige tijden - Mark Verhees

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu.
Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien. Eenvoudiger leven is een goudeerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf.

Mark Verhees is manisch positief. Meer dan 600.000 mensen volgen zijn "Voor Positiviteit'. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online-programma's hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed. Mark is auteur van bestseller "De Vibe'.

Hier bestellen
 

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep van binnen geneigd tot het goede of het kwade?

Hier bestellen
 

Persoonlijke tip

Uit het leven van een hond - Sander Kollaard

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2020

Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden.

Hier bestellen