Stress zit niet tussen je oren

Stresskip, stresscoach, stresssituatie, stressbal, stressvol, stressjeuk, stresspreventie, stressbestendig, stressvrij en niet te vergeten ontstressen. Vrijwel iedereen gebruikt het woord stress regelmatig en bijna iedereen heeft er ook wel een mening over. Stress? Is dat nu goed of is dat nu fout. We denken en vinden van alles, maar weten er maar weinig vanaf. Waar komt dat vandaan? Wat doet dat met ons? Hoe kun je ermee omgaan? Hoe ga je om met mentale blessures. Cecile de Roos geeft hier in haar boek ‘Stress zit niet tussen je oren’ uitgebreid antwoord op.

De Roos legt in het boek uit dat stress een oeroude reactie is op gevaar en daarom niet per definitie slecht. Maar wanneer verandert ‘gezonde’ stress in ‘ongezonde’ stress? En is oververmoeid hetzelfde als een burn-out? Ook een woord dat we makkelijk in de mond nemen. Ze legt uit wat stress met en in je lichaam doet en wanneer stress leidt tot een burn-out. En daar gaat nog een hele weg aan vooraf. Stress is nog geen burn-out maar kan er wel toe leiden.

Er bestaat goede stress, tijdelijke stress en chronische stress. En in die laatste zit het venijn. Die stress wil je natuurlijk niet. En waarom je dat niet wilt kun je lezen in dit inspirerende boek dat veel inzichten biedt aan iedereen die meer wil weten over stress. Met voorbeelden en oefeningen, waaronder de test of jij misschien de ‘stressfactor’ bent voor de ander. Want dat kan natuurlijk ook. Leer jezelf kennen en sluit daarbij niet je ogen voor wat je misschien bij de ander veroorzaakt. Een boek vol leuke weetjes, wetenschap en verrassende inzichten. De vragenlijsten in het boek zijn verhelderend om in te vullen en om over na te denken. Het leert je ook dat verdriet mag bestaan en worden getoond. En dat emoties kunnen leiden tot meer begrip voor jezelf en de ander en een betere manier van samenwerken.

Lynn van de Steen

Over de Auteur:
Cecile de Roos is actief als begeleider, docent en adviseur. Vanuit jarenlange ervaring en een brede kennis van de (wetenschappelijke) literatuur biedt zij praktische handvatten om zelf met collega’s of teams aan de slag te gaan met stress. Dat strekt zich uit van het ontdekken van de voordelen van het stresssysteem tot het triggeren van de energiebalans.

Uitgever: B+B Vakmedianet
ISBN: 9789462158214
152 pagina’s