Meetings, by Default or by Design

Van standaard naar maatwerk. Meetings, by Default or by Design van Mike van der Vijver en Eric de Groot geeft de handvatten hoe je van jouw evenement iets bijzonders kunt maken. Noem het conceptontwikkeling of eventdesign, maar zeker is dat met een beetje meer moeite de resultaten beter zijn, het evenement naar een hoger niveau getild wordt en je meer bereikt. Een goed evenement is als een exclusieve wijn met het juiste bouquet bij een goed diner. De sommelier is de expert die als geen ander weet welke wijn hierbij past. Meetings by Design zijn als goede wijn, die jij als organisator aan de bezoeker aanbiedt.

Dit werkboek is praktisch van opzet. Een handboek waarbij je alle facetten tegenkomt die nodig zijn voor het organiseren en neerzetten van een goed evenement. Het maakt niet uit of het om een klein terugkerend gebeuren gaat of een groot eenmalig congres.

Natuurlijk kun je voor het oude vertrouwde kiezen, maar met meer moeite kunnen evenementen een stuk aantrekkelijker en winstgevender worden. Maar het is niet zo dat wat vandaag een enorm succes is, dat volgende week ook weer is. Het blijft belangrijk om je in te leven in de bezoeker. Hoe kun je deze actiever betrekken bij je evenement, zodat het niet bij een eenmalige actie blijft, maar deze terug blijft komen. Zich inschrijft voor follow-up events en workshops. En blijf evalueren na iedere stap en na ieder evenement. Wees kritisch en accepteer kritiek. Met andere woorden maak je evenement gedenkwaardig en verrassend. Stel je bij alles vragen en neem niets als vanzelfsprekend.

Is dat moeilijk? Ja, dat is moeilijk, maar ook leuk. Met dit boek bij de hand, wordt het in ieder geval allemaal een stuk overzichtelijker en krijg je een goede leidraad hoe een gedenkwaardig en winstgevend evenement eruit kan zien.

Dit werkboek met de vele voorbeelden is bestemd voor iedereen die betere evenementen en bijeenkomsten wil organiseren. Het staat vol met voorbeelden van standaard evenementen met vervolgens de uitleg hoe je hetzelfde evenement sterker had kunnen maken.

Lynn van de Steen

Auteurs
Mike van der Vijver: Meeting designer
Eric de Groot: Meeting designer

Uitgever: Mindmeeting
ISBN: 9789082020953