Het geheime handboek voor de projectsaboteur

Creëer onduidelijkheid, manipuleer en voed de angst. Een kleine handgreep uit de handvatten die Dion Kotteman en Jeroen Gietema de lezer bieden om een geweldig projectsaboteur te worden. Zorg voor een flink rookgordijn en manipuleer er op los. Dat vraagt wel wat oefening en is nog niet zo makkelijk als je misschien denkt. En voor jouw tegenstander geldt: keep your friends close… keep your enemies closer.

Goed saboteren doe je gestructureerd en je besteedt er veel aandacht aan. Tenminste als je het wilt laten lukken. We kennen ze allemaal: de projectsaboteur(s). Met dit boek leer je hoe je een project effectief en efficiënt op professionele wijze om zeep helpt. Anders hoef je er niet aan te beginnen want dan word je al direct ontmaskerd en ben je bezig met een nutteloze actie.

We kennen allemaal wel collega’s, projectleiders, leidinggevenden, opdrachtgevers enzovoorts, die uit angst voor hun eigen hachje er alles aan zullen doen een project te laten mislukken. Angst voor hun positie en promotiekansen. Bang om tekort te komen of overbodig te worden. Pas op voor hen want ze zullen je gebruiken voor hun eigen gewin, vaag blijven en er alles aan doen om een project te laten mislukken. En een goede projectsaboteur zal altijd zorgen zelf buiten schot te blijven en wast zijn handen in onschuld. Dus blijf waakzaam, want zeker met dit boek bij de hand zullen ze nog beter worden in het saboteren van iedere fase van een project.

“Er wordt volop gesaboteerd: de echte wereld zit vol mensen die ergens een voordeel willen halen. Zolang de inspanning maar opweegt tegen het te behalen voordeel. Dat geldt voor al het menselijk gedrag… Of dacht je dat De Meeste Mensen Deugen?” (achterflap boek)

De goede projectsaboteur is op de hoogte van alles wat er speelt. Kennis is macht en machtig is hij zeker. De schade die je in deze positie kunt berokkenen is enorm. Je hebt dan gegarandeerd veel eer van je werk. Houd dit boek wel uit de buurt van de teamplayers en projectleiders, want zij kunnen veel zo niet alles van jouw werk teniet doen. Het boek sluit namelijk ook nog eens af met tips en een drietal instrumenten hoe het werk van projectsaboteurs in de kiem kan worden gesmoord.

De Projectsaboteur is vermakelijk om te lezen, maar houdt tegelijkertijd een spiegel voor. Want ze zijn overal; deze luizen in de pels. De illustraties zijn leuk en verduidelijkend.

Lynn van de Steen

Over de auteurs:
Dion Kotteman en Jeroen Gietema zijn ervaren managers en adviseurs. In 2007 verscheen hun eerste boek over projectsabotage. Dit is een geheel herziene versie waarin de ervaringen, de reacties en de lezingen die zij hielden, zijn verwerkt.

Uitgever: Van Duuren Mangement
ISBN: 978089656889