C’est le ton qui fait la musique met minder ego en meer resultaat

Ben jij ook wel eens ten prooi gevallen aan gaslighting of shine blockers? Ongelukkig of onzeker in je werk? Frustraties, irritaties, onderuit gezaagd. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in je werk, privé of sociale omgeving. Miscommunicatie, onbegrip, horken, onzekerheid, betweterigheid. Een kleine greep uit alles wat voorbij komt in je leven. Wat doe je eraan, ermee of ertegen. Waarom doen ze dat? Dat kun je lezen in 'Daarom doen ze dat' van Danny Mullenders. C’est le ton qui fait la musique. 'Als een krijger in de kantoortuin'. Soms komt er zomaar een boekje voorbij dat er niet alleen qua vormgeving heel aantrekkelijk uitziet, maar ook heel prettig wegleest. De schrijver Caspar Gesthuizen legt hierin uit hoe je met de principes uit de oosterse vechtkunst weerbaarder kunt worden op het werk. Van denken naar zijn en met beide voeten stevig op de grond. Rustig en doelbewust leven met aandacht en respect voor de ander en voor jezelf.
2 recensies

C’est le ton qui fait la musique

Ben jij ook wel eens ten prooi gevallen aan gaslighting of shine blockers? Ongelukkig of onzeker in je werk? Frustraties, irritaties, onderuit gezaagd. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in je werk, privé of sociale omgeving. Miscommunicatie, onbegrip, horken, onzekerheid, betweterigheid. Een kleine greep uit alles wat voorbij komt in je leven. Wat doe je eraan, ermee of ertegen. Waarom doen ze dat? Kun je lezen in Daarom doen ze dat van Danny Mullenders. Kortom C’est le ton qui fait la musique.

Mullenders houdt de lezer een spiegel voor. Natuurlijk kun je heel druk zijn met wat de ander, doet, vindt en wil. Daar kun je niet altijd even veel invloed op uitoefenen. Iedereen heeft zijn eigen beeld van de wereld, van zijn wereld. Dat maakt interactie juist zo interessant en tevens zo moeilijk.

Mensen kunnen soms onverwacht en vreemd reageren. Daardoor kun je volkomen op het verkeerde been worden gezet. Lastig als dat in je werkomgeving gebeurt. De collega of leidinggevende die er met jouw mooie en innovatieve ideeën vandoor gaat. Of het manipulatief gedrag van bijvoorbeeld je manager die je het gevoel geeft dat je het allemaal verkeerd doet, gemaakte afspraken ontkent. Je het gevoel geeft dat je dom en ongeschikt bent en dat beeld ook voor de anderen zo neerzet. Manipulatie ten top. Mullenders laat aan de hand van talloze verschillende voorbeelden zien welk menselijk gedrag je op de werkvloer tegen kan komen. Dat soms helemaal niet zo negatief is als wij zelf invullen. Is de bedoeling van de ander onduidelijk of voelt het negatief dan kun je daar natuurlijk altijd naar vragen of het aangeven.

Wees eerlijk naar jezelf en naar de ander. Wat wil ik als werkgever? Wat wil ik als werknemer? Zijn wij passend bij elkaar? Kunnen we iets verbeteren? En vooral kijk naar jezelf. Iedereen leeft zijn eigen werkelijkheid en dan zou het onterecht zijn om alles dat niet goed loopt of voelt bij de ander te leggen.

‘Dat kan anders. Wie psychologisch slim wordt en mensen écht leert begrijpen, neemt betere beslissingen bij wervings- en selectievraagstukken. En creëert een plezierige werksfeer waarin iedereen tot zijn recht komt, haar of zijn kennis, karakter en talent effectief inzet en prettig samenwerkt.’

Dit boek is niet alleen voor de (hr-)manager, maar voor iedereen die er open voor staat zijn of haar (werk)relaties te optimaliseren.

Lynn van de Steen

Over de auteur:

Danny Mullenders is assessment- en ontwikkelpsycholoog, personal en teamcoach. Hij studeerde Psychologie en Economie en is mede-eigenaar van psychologisch adviesbureau AC&T Consulting. Hij helpt organisaties om selectie- en ontwikkelvraagstukken op te lossen op het vlak van functiegeschiktheid, loopbaanontwikkeling, leiderschap, samenwerking en vertrouwen.

Uitgever: Van Duuren Management
ISBN: 9789089656902

Minder ego, meer resultaat

Als een krijger in de kantoortuin. Soms komt er zomaar een boekje voorbij dat er niet alleen qua vormgeving heel aantrekkelijk uitziet, maar ook heel prettig wegleest. De schrijver Caspar Gesthuizen legt hierin uit hoe je met de principes uit de oosterse vechtkunst weerbaarder kunt worden op het werk. Van denken naar zijn en met beide voeten stevig op de grond. Rustig en doelbewust leven met aandacht en respect voor de ander en voor jezelf.

Gesthuizen combineert 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven met jarenlange beoefening van oosterse vechtkunsten waarbij het geestelijke aspect een gelijkwaardige rol inneemt. Ieder hoofdstuk begint met een citaat, een mooi afbeelding en een korte uitleg. Verspreid door het boek staan Krijgsoefeningen. Fijne oefeningen die je leren hoe je om kunt gaan met diverse situaties.

Bij de oosterse vechtkunst wordt er gestreefd naar een eenheid tussen lichaam en geest. Doen, denken en voelen. En veel zelfbeheersing. Een evenwichtige en aandachtige levensinstelling brengt je het verst. Gesthuizen leert je in het eerste deel om die rustige modus te vinden. In het tweede deel gaat het over grenzen aangeven. Vriend en vijand in kaart brengen, leiderschap en je verdere ontwikkeling.

‘De hedendaagse westerse werkcultuur lijkt vooral gericht op persoonlijk succes en carrière. De druk op werknemers is hoog. Hij laat zijn sporen na in de vorm van stress, toenemend ziekteverzuim en burn-out vanwege overbelasting. Om je te leren in die omstandigheden je rust en balans te bewaren, neemt de auteur je mee in de wereld van oosterse cultuur en vechtkunsten.’

De kracht van het boekje bestaat voor een groot deel ook uit de prettige schrijfstijl van Gesthuizen. Hij geeft je alle ruimte om te bouwen aan jouw sterke basis van weerbaarheid. Het loslaten van je ego en het nemen van je verantwoordelijkheid. Alles gericht op rust en balans. Het leert je je grenzen te bewaken en maakt je beter bestand tegen hoge werkdruk en leert je hoe je in harmonie blijft met jezelf en je energie niet onnodig verspilt.

Als een krijger in de kantoortuin is ook leuk om weg te geven als relatiegeschenkje.

Lynn van de Steen

Over de auteur:

Drs. Caspar Gesthuizen is zelfstandig trainer in weerbaarheid, duurzame inzetbaarheid en teamontwikkeling. Hij heeft ruime ervaring in het bouwen en managen van internationale teams binnen de marketing en daarnaast een achtergrond in oosterse vechtkunsten, waaronder karate, aikido en Bunjinkan ninjutsu.

Uitgever: S2 Uitgevers
ISBN: 9789493282186