Boekkeuze Schrijf eens even normaal joh!

Snel beter schrijven met glimlachgarantie

Schrijf eens even normaal joh! Super interessant en nuttig boek. Leer je betere teksten schrijven. Jij blij. De lezer blij. Iedereen blij en het bedrijf heeft de aandacht. Jij hebt de aandacht. Slechts één probleem. Iedereen is zo blij dat je voortaan alle teksten mag schrijven.

Het boek van Rick Evers en Willem Verdaasdonk is een echte eye-opener. Geschreven met humor en vol met voorbeelden, verbetertips, testjes en opdrachten. Hoef je natuurlijk allemaal niet te doen. Aan jou de keus. De voorbeelden zijn al duidelijk genoeg. Moet je voortaan op deze manier gaan schrijven? Natuurlijk niet! Het zijn voorbeelden hoe het anders kan of ook kan. Je schrijft voor je eigen doelgroep en dat vraagt om een aanpak die daarbij past.

Wat de doelgroep ook is, ondersneeuwen met lange zinnen en moeilijke woorden, is dé manier de lezer te verliezen. Schrijf eens zoals je praat! Dat is best lastig. Met een beetje oefening ook erg leuk. Je wordt er in het begin misschien een beetje onzeker van. Want je bent er niet aan gewend om ‘zomaar’ voor je uit te schrijven.

Het begon ooit op school waar we werden volgepompt met schrijfregels. Iedere vorm van spontaniteit en creativiteit direct in de kiem gesmoord. Zakelijk verzuipen we ook vaak in voorgekauwde formats. Vol met nietszeggende vulwoorden. Hoe verander je dat dan? Nou gewoon, door veel te oefenen. Te schrijven en te herschrijven. Dan duurt het in het begin een beetje langer, so what…

Met de tips en tricks in het boek wordt schrijven leuk en worden je teksten sterk. IJzersterk. Geen tijd om te lezen? Welja joh. Dit boek leest zo snel en al lezende leer je. Met een glimlach om je lippen. Alleen al de koppen: Mooie kop heb je, Lekker rammen op die Enter-knop, Ik pak je bij je lurven, Broodje afhaak. Daarmee flits je door de tekst. Als extra ontspanning een aantal leuke columns.

Blijft natuurlijk dat ene gevaar. Als je te goed wordt, ben je voortaan de sigaar. Word je de teksttijger, maar of dat nou een straf is…

Lynn van de Steen

Over de auteurs:

Willem Verdaasdonk is medeoprichter van Taaluilen, een bedrijf dat organisaties helpt op een makkelijke en menselijke manier te communiceren. Hij is trainer, adviseur en inspirator. Tijdens zijn schrijftrainingen zien cursisten dat schrijven voor iedereen weggelegd is. Ze krijgen er plezier in

Rick Evers is communicatieadviseur, columnist, tekstschrijver en trainer. Als eigenaar van Jou | tekst & training helpt hij mens en organisatie aan krachtige teksten. Zijn motto bij al zijn teksten en trainingen: het gaat niet om jou, het gaat om je lezer.

Schrijf eens even normaal joh!
Snel beter schrijven met glimlachgarantie
Uitgever: Anderz (Van Duuren Management)
ISBN: 9789462961920
Onder andere verkrijgbaar bij: Managementboek.nl