Nieuw: COVID Kenniscentrum voor Evenementen

Het COVID Kenniscentrum voor Evenementen is de opvolger van Fieldlab Evenementen en is sinds vrijdag 20 mei in de lucht en te vinden via CKVE.nl. Via dit kenniscentrum wordt de markt geïnformeerd over geldende, komende of mogelijke maatregelen om coronabesmettingen te minimaliseren.

Fieldlab Evenementen doet onderzoek naar vervangende maatregelen zodat evenementen ook in tijden dat corona de kop weer nadrukkelijk opsteekt, door kunnen blijven gaan. Samen met de TU Delft wordt een risicotaxatiemodel ontwikkeld om betrouwbare voorspellingen te doen voor besmettingsrisico’s. Dit model is gebaseerd op de Delta-variant die tot dusverre de meest agressieve variant leek te zijn. Als daar verandering in komt dan zal een update volgen.

Het risicotaxatiemodel wordt verbeterd met nieuwe gegevens over aantallen besmettingen op diverse locaties en contacten tussen mensen. Daarnaast is ook de medische kennis van essentieel belang om het model goed te laten werken. En dit heeft te maken met vaccins en bijvoorbeeld nieuwe inzichten omtrent de overdracht van het virus bij evenementen.

Het Kenniscentrum helpt organisatoren van evenementen met uitleg over de maatregelen en de procedures die doorlopen moeten worden om een evenement te organiseren.

Het COVID Kenniscentrum voor Evenementen is een samenwerking van de Alliantie voor Evenementenbouwers, Eventplatform, de evenementenbranche en de overheid.