CheckScan controleert snel en efficiënt coronapas

ScanID gebruikt de technologie van het Amerikaanse Code Corporation, specialist op het gebied van barcode scanning en databeheer, voor haar CheckScan-oplossing die gebruikt wordt voor het controleren van de coronapas en het identiteitsbewijs. Hierbij wordt geverifieerd of de bezoeker is ingeënt tegen, hersteld is van een infectie of negatief is getest op COVID-19.

De CheckScan is ontwikkeld op verzoek van de horeca- en beveiligingssector om snel en efficiënt de coronapas en het ID-bewijs van de bezoeker te controleren. Hiermee worden wachtrijen en onnodige irritaties voorkomen.  Tevens is deze scan beveiligd tegen het doorgeven gegevens van het identiteitsbewijs of de corona QR-code.

Om de volksgezondheid en veiligheid in Nederland te beschermen, moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs tonen en moeten personen van 14 jaar en ouder ook een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) tonen naast hun coronatoegangsbewijs voor toegang tot verschillende locaties en evenementen. Met deze CheckScan kan dit snel en efficiënt worden gecontroleerd. De CheckScan controleert de Corona QR-code ook op vervaldatum, geldigheid en certificaten van de uitgevende instanties. Ter bescherming van de privacy worden geen gegevens opgeslagen.