Een fietscongres organiseren met legacy

Van 18 t/m 26 september is Vlaanderen de trotse gastheer van het UCI WK Wielrennen. Naast verschillende wielerwedstrijden, vinden er tevens satellite events plaats in Vlaanderen met betrekking tot innovaties en medische wetenschappen rond fietsen.

Het feit dat zowel recreatief fietsen als de professionele wielersport uitermate populair zijn in Vlaanderen, maakt deze regio de perfecte locatie voor een conferentie gerelateerd aan fietsen. Associaties en congresorganisatoren kunnen rekenen op een uitgebreide ondersteuning vanuit experts, overheidsinstanties, ondernemers en niet te vergeten, de bewoners.

Legacy als een cruciaal ingrediënt
Legacy, ofwel nalatenschap, vormt de rode draad voor alle congressen die gehouden worden in Vlaanderen. Een congres dient een positieve impact te hebben op de bestemming waar het gehouden wordt.

Bijvoorbeeld de stad Leuven, aankomstpnt van de wielrenwedstrijd tijdens het WK Wielrennen, wil met dit evenement een langdurige positieve impact genereren binnen maar liefst 5 focusgebieden. Cindy Winters, Directeur Sportdienst Leuven, legt uit welke gebieden dit zijn:

  1. Topsport in het algemeen Hoe succesvol zijn de kampioenschappen in het behalen van sportieve topprestaties?
  2. Het recreatief aspect In hoeverre zijn we geslaagd in het betrekken van een zo breed mogelijk publiek bij het evenement?
  3. Lokale activiteiten Hoe kunnen we buurtactiviteiten, lokale clubs, lokale horeca, ondernemers en scholen zoveel mogelijk bij het evenement betrekken?
  4. Promotie van toerisme Een breder publiek bereiken dan alleen sportfanaten
  5. Inzetten van niet-sporters Door hen als vrijwilliger te betrekken tijdens de diverse activiteiten

 

E-book met interviews, innovatie en inspiratie
Het hele interview met de Directeur Sportdienst van de stad Leuven is te lezen in het gratis e-book dat ontwikkeld is door VISITFLANDERS Convention Bureau, het congresbureau van Toerisme Vlaanderen.

Dit e-book bevat zowel inspiratie, inzichten en interviews over nieuwe trends in de sector, als tips voor een geslaagd congres gerelateerd aan fietsen. De reportages beantwoorden vragen als; hoe beïnvloedt het fietsen de ruimtelijke planning van steden? Welke innovaties zijn opkomend? Welke invloed heeft fietsen op diversiteit?  

Geïnteresseerden kunnen een gratis exemplaar downloaden via: https://www.meetinflanders.com/en/

Dit e-book maakt onderdeel uit van een complete serie, toegewijd aan trends, ontwikkelingen en congressen binnen de transitiedomeinen van Vlaanderen. De complete serie is gratis te downloaden via https://www.meetinflanders.com/en/e-books/