Meetingprofessionals verwachten positieve ontwikkelingen dit jaar

Meeting Professionals International (MPI) voorspelt in haar kwartaalrapport meer optimismisme en zakelijke mogelijkheden het komende jaar. Hoewel dit kwartaal de grootste positieve algemene zakelijke projectie in de geschiedenis van Meetings Outlook te zien was, hebben meeting- en reisprofessionals nog steeds te kampen met gecompliceerde prioriteitenstelling (privacy versus veiligheid) en voortdurende uitdagingen op het gebied van verlof en ontslag.

Als grootste branchevereniging voor vergaderingen en evenementen puliceerde Meeting Professionals International (MPI) de Spring 2021 Meetings Outlook, een toekomstgericht kwartaalrapport waarin nieuwe trends en innovaties worden geïdentificeerd. De publicatie stelt planners in staat om dienovereenkomstig te budgetteren en te plannen en zorgt voor een sterke basis voor het ontwikkelen van gedegen strategieën die bedrijven op de weg naar succes houden. Hoewel dit kwartaal de grootste positieve algemene zakelijke projectie in de geschiedenis van Meetings Outlook te zien was, hebben meeting- en reisprofessionals nog steeds te kampen met gecompliceerde prioriteitenstelling (privacy versus veiligheid) en voortdurende uitdagingen op het gebied van verlof en ontslag.

Het merendeel (81%) voorspelt zakelijk gunstige vooruitzichten dit jaar en slechts een kleine minderheid (12%) verwacht dat zij deelnemers aan bijeenkomsten gaan verplichten om een vaccinatiepaspoort te tonen. Ongeveer een kwart van de planners en 40 procent van de leveranciers werd vorig jaar ontslagen en daarvan is meer rond de helft nog steeds werkloos.

"We houden onze belangrijkste marktindicatoren in de gaten - zoals algemene bedrijfsomstandigheden en arbeidscontracten - gebieden die toekomstig herstel zullen voorspellen", aldus Jessie States, CMP, CMM, directeur, MPI Academy.  Zij vindt het opmerkelijk dat "81% van de meetingprofessionals positieve zakelijke omstandigheden voorspelt in de komende 12 maanden, en dat terwijl de omstandigheden niet veel erger hadden kunnen worden dan afgelopen herfst". Zij geeft aan nog nooit zo'n hoog percentage te hebben gezien.
Verder meldt zij dat er en stijging is van het aantal mensen dat wordt aangenomen. Het belang van meer live-contact groeit weer alsmede de online cotacten, al neemt dit laatste enigszins af. "We zien dat meer dan driekwart van de meetingprofessionals dit jaar een face-to-face evenement voorspelt."