Steun de Nederlandse evenementenbranche!

Eventplatform en Night of Live organiseren 3 mogelijkheden om de noodlijdende Nederlandse evenementenbranche te ondersteunen:
Het ondertekenen van een petitie, een creatieve actie op het Malieveld op 25 augustus en 'Night of Live' waarbij alle belangrijke locaties en eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren.

Zakelijke evenementen vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Iedere dag werken tienduizenden professionals aan betekenisvolle congressen en evenementen, die de fysieke én online marktplaats zijn voor het bedrijfsleven, waar deals gesloten worden en nieuwe netwerken ontstaan.

Dat de (zakelijke) evenementenbranche één van de hardst getroffen sectoren is door de coronacrisis, is duidelijk. In de afgelopen maanden is vanuit het Eventplatform uitgebreid en constructief overlegd met diverse ministeries over aanvullende financiële steun en verruiming van de maatregelen. Er is goede hoop op een derde financiële regeling, maar het vergt veel energie en tijd om de overheid te overtuigen.

Onderteken de petitie
 
Inmiddels hebben ruim 8230 branchegenoten deze petitie ondertekend:

Wij, eventprofessionals, werkzaam in de gehele Nederlandse evenementenbranche constateren dat door het coronavirus en door de maatregelen die door de overheid getroffen zijn, onze gehele branche tot volledige stilstand gekomen is:
Reeds geboekte evenementen zijn afgelast.
Nieuwe evenementen worden nauwelijks georganiseerd of ontwikkeld.
Met alle enorme financiële en bedrijfsmatige gevolgen van dien voor ondernemers en medewerkers.
Een dramatische ontwikkeling omdat onze creatieve & innovatieve industrie in korte tijd wordt weggevaagd.

Wij verzoeken financiële tegemoetkoming voor de doorlopende bedrijfskosten over de gehele keten, van intermediairs, ZZPers, locaties, cateraars en alle toeleveranciers die door het coronavirus in onze branche zonder tegemoetkoming niet overleven.

Kom naar het Malieveld op 25 augustus

Op dinsdagmiddag 25 augustus zullen eventmedewerkers op het Malieveld (door middel van een menselijke kettingreactie) symbolisch laten zien dat duizenden banen op de tocht staan. We maken duidelijk wat het betekent als de eventwereld omvalt. De kettingreactie wordt op film en foto gezet zodat we via een persconferentie, persberichten én een ‘social media bom’ de actie in de media en bij de Haagse politiek verspreiden.

Meld je aan voor het Malieveld.

Night of Live

Deze actie is ook de opmaat voor de Night of Live waarbij in de avond alle belangrijke locaties en eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren. Als finale van de actie wordt een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.
Kleur jouw locatie rood in de nacht van 25 op 26 augustus