Zoom Workplace is een nieuwe AI-gedreven digitale werkplek

Zoom Workplace is een nieuw AI-gedreven samenwerkingsplatform dat helpt om teamwork te ondersteunen, verbinding te faciliteren en productiviteit te verhogen – allemaal binnen de vertrouwde Zoom-ervaring.

Daarnaast onthult Zoom nieuwe functionaliteiten voor AI Companion die (samen)werken productiever maken. Enkele nieuwe functies zijn AI Companion-features voor Zoom Phone,  ‘Ask AI Companion’ en een nieuwe look voor de Zoom-app. Daarnaast zijn nieuwe CX-verbeteringen aangekondigd voor Zoom Contact Center die klantrelaties versterken en realtime AI-gedreven inzichten bieden in performance.

“We hebben de positieve impact gezien die Zoom AI Companion heeft gehad op ons bedrijf en onze klanten. Het heeft onze manier van werken veranderd door kostbare tijd vrij te maken voor samenwerking”, zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. “Zoom Workplace is ontworpen om concrete klantproblemen te verhelpen door de belangrijkste oplossingen voor samenwerking te verzamelen in één enkel AI-gedreven platform om productiviteit en efficiëntie te verbeteren – en dat alles met de Zoom-ervaring die gebruikers gewend zijn en vertrouwen.”

Nieuwe AI Companion-functies bestaan uit Ask AI Companion, een verbetering van de digitale assistent die je platformbreed kunt inzetten, AI Companion voor Zoom Phone en nieuwe mogelijkheden voor Team Chat en Whiteboard. Al deze nieuwe functies zijn zonder meerprijs beschikbaar binnen betaalde Zoom-accounts.

  • Met Ask AI Companion kunnen gebruikers à la minute belangrijke informatie ophalen, taken automatiseren en up-to-date blijven door informatie te synthetiseren uit onder meer Zoom Meetings, Mail, Team Chat, Notes en Docs. Daarnaast helpt Ask AI Companion met automatische notulen, actiepunten en samenvattingen van chats, e-mails en documenten. Een latere release zal integraties mogelijk maken met selecte applicaties van derden.
  • Ask AI Companion kan gebruikers helpen bij de voorbereiding van meetings
  • Zoom Phone biedt nu AI-gegenereerde samenvattingen en actiepunten, zodat gebruikers zich kunnen richten op het gesprek in plaats van het maken van notities. Voicemail-prioritering zorgt ervoor dat gebruikers belangrijke gesprekken niet over het hoofd zien, terwijl Voicemail Task Extraction taken aanmaakt op basis van voicemailberichten zonder dat je ernaar hoeft te luisteren. Team SMS Thread-samenvattingen bieden tot slot korte overzichten van Team SMS-threads in PowerPack.
  • Team Chat biedt nu slimme planning die automatisch de bedoeling achter een chat-meeting interpreteert om tijdstippen voor te stellen; in de toekomst worden AI-gedreven suggesties voor het voltooien van zinnen en snelle reacties gedaan, samen met ondersteuning voor 38 extra talen (in preview) in het automatisch opstellen en samenvatten van chats.
  • Zoom Whiteboard-gebruikers kunnen met AI Companion-prompts flowcharts en mindmaps aanmaken en verfijnen. 

Zoom Workplace

Het AI-gedreven samenwerkingsplatform Zoom Workplace biedt innovaties die teams verder helpen met gestroomlijnde communicatie, geoptimaliseerde gebruikservaringen en verbeterde productiviteit. Zoom Workplace zal blijven functioneren als een open platform met keuzevrijheid. Zoom's API's, SDK's en meer dan 2.500 integraties in de Zoom App Marketplace maken het voor klanten makkelijker om Zoom te integreren in bestaande technologie of hun favoriete apps in Zoom te integreren.

Voor Zoom Meetings is een nieuw tabblad toegevoegd in de Zoom app, waarmee gebruikers hun workflows voor, tijdens en na vergaderingen kunnen integreren: 

  • Vanuit dit nieuwe tabblad kunnen gebruikers voorafgaand aan de vergadering bijlagen en agenda's toevoegen en chatten met andere deelnemers. 
  • Tijdens vergaderingen kunnen gebruikers de bijlagen en andere documenten gezamenlijk bewerken en delen. 
  • Na afloop biedt dit tabblad toegang tot opnames en AI Companion om direct belangrijke informatie op te halen, de chats met deelnemers voort te zetten, de opname te delen met anderen en de gedeelde bestanden in te zien.
  • Het tabblad biedt ook toegang tot de vorig jaar gelanceerde 'continuous meeting chats’ die voor, tijdens en na een vergadering actief blijven.
  • Om betrokkenheid tijdens vergaderingen te vergroten, past een nieuwe weergavemodus de video-indeling aan door actieve deelnemers centraal te stellen. AI-gedreven belichting helpt tegen slechte fysieke verlichting, terwijl AI-gegenereerde virtuele achtergronden nieuwe mogelijkheden voor aanpassing bieden.

 

 

Team Chat 

In Zoom Team Chat wordt asynchrone communicatie versterkt door nieuwe Team Chat-tabbladen, waarin je bijvoorbeeld projectgerelateerde links, whiteboards en andere middelen kunt verzamelen in één scherm. Ook Shared Spaces helpen met organisatie door chat-kanalen te groeperen op project of onderwerp. Tot slot biedt workflow-automatisering een krachtige, no-code workflow-engine die gemakkelijk te gebruiken is om taken in Team Chat te automatiseren.

Hybride werk

Voor organisaties die hybride werken, wordt het gemakkelijker om je weg op kantoor te vinden dankzij het nieuwe Workspaces-tabblad, dat binnen de Zoom Workplace app direct toegang biedt tot opties voor werkplekreservering, bewegwijzering en bezoekersbeheer.

De zakelijke diensten van Zoom omvatten AI-gedreven oplossingen voor marketing, klantenservice en sales. Deze Zoom Business Services zijn nauw geïntegreerd met Zoom Workplace en stellen klantgerichte teams in staat uitzonderlijke ervaringen te bieden gedurende de hele klantlevenscyclus.

Zoom Events helpt marketingprofessionals hun hybride evenementen te verbeteren. Met nieuwe AI-gedreven beeldgeneratie kunnen organisatoren op basis van een simpele prompt aangepaste afbeeldingen creëren voor registratiepagina's van evenementen, virtuele achtergronden en marketingmails. Om de kloof te overbruggen tussen hybride en fysieke evenementen, maakt de Swoogo-integratie voor Zoom Events het voor eventorganisatoren mogelijk om een groter publiek te bereiken.