Zoom behaalt Common Criteria-certificering

Zoom Meeting Client van Zoom Video Communications is gecertificeerd voor de Common Criteria Evaluation Assurance Level 2. Hiermee is het het eerste videocommunicatieplatform dat deze certificering ontvangt die wordt uitgegeven door de Duitse federale cyberbeveiligingsautoriteit BSI.

De Common Criteria is een internationale norm die objectief beoordeelt of een IT-product voldoet aan een vastgestelde reeks van beveiligingseisen. "De Common Criteria-certificering is een wereldwijde benchmark op het gebied van cyberbeveiliging", aldus Sandro Amendola, Hoofd van de afdeling standaardisatie, certificering en beveiliging van telecommunicatienetwerken bij BSI. "De Zoom-client toont een hoge beveiligingsstandaard en heeft met succes een van de meest veeleisende evaluatieprocedures doorlopen die een bedrijf kan ondernemen."

“Deze certificering is een belangrijke mijlpaal voor Zoom”, zegt Jason Lee, Chief Information Security Officer bij Zoom. “We zijn het eerste videocommunicatieplatform dat deze belangrijke certificering ontvangt. Security en privacy staan aan de basis van alles wat we doen en we zijn continu bezig met innovaties om veilige oplossingen aan alle gebruikers van ons platform te bieden.”