Zonne-energie voor Rotterdam Ahoy

Het uitgebreide zonnedak van Ahoy is recentelijk in gebruik genomen en zorgt nu voor een belangrijke bron van energie. Wethouder Arno Bont, As Tempelman (CEO Eneco) en Jolande Jansen (directeur Ahoy) plaatsten het laatste sonnepaneel op het dak van het duurzame Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). In totaal liggen er ruim vijfduizend zonnepanelen.

De ambitie van Rotterdam, gesloten in het Rotterdams Klimaatakkoord dat in 2019 werd gesloten tussen de gemeente en meer dan honderd bedrijven (waaronder Eneco) en organisaties, is dat Rotterdam in 2050 CO2-neutrall is. Zonne-energie is een van deze duurzame energiebronnen. "Ahoy is een bedrijf met een langetermijn visie", aldus Jolanda Jansen. "Wij willen dat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat wij en de wereld te bieden hebben. Daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid."
Wethouder Arno Bonte benadrukt het belang van het gebruik van zonnepanelen. "Onze ambitie is om binnen vijf jaar minimaal een miljoen zonnepanelen op Rotterdamse daken te hebben liggen." Rotterdam neemt graag het voortouw door ook haar eigen gebouwen zoals Aho van zonnepanelen te voorzien.

As Tempelman, CEO Eneco. "Met een jaarlijkse productie van 1.755 MWh, levert het zonnedak op Ahoy een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een duurzame energievoorziening van de stad.”