World Congress on Women’s Mental Health in 2022 in Maastricht

Het World Congress on Women’s Mental Health (IAWMH) wordt in november 2022 in MECC Maastricht gehouden. Het internationale congres dat jaarlijks door 1200 clinici en onderzoekers van over de hele wereld wordt bijgewoond wordt vier jaar eerder dan aanvankelijk gepland in Maastricht gehouden van 6 tot en met 9 november 2022.

In de gloednieuwe MECC Studio werd de overeenkomst ondertekend door het bestuur van de Nederlandse afdeling van de International Association for Women’s Mental Health (IAWMH) bestaande uit Patricia van Wijngaarden-Cremers, Rutger Jan van der Gaag, Nienke Hagenbeek en Charles Beckers – Sr. Business Development Manager MECC Maastricht.

IAWMH is opgericht in 2001 ter verbetering van de geestelijke gezondheid van vrouwen over de hele wereld, met als doel het opzetten van een netwerk van nationale en internationale samenlevingen. In Nederland wordt dit initiatief gedragen door de Alliantie Gender en Geestelijke Gezondheid. Hierin werken professionals (Psychiaters NVvP, Psychologen NIP, POH GGZ, Vereniging Gender en Gezondheid) intensief samen met patiëntenorganisaties (MIND Samen Sterk zonder Stigma) en maatschappelijke partners WOMEN Inc. en de Nederlandse GGZ. In aanwezigheid van Koningin Maxima werd de Alliantie Gender & GGZ op 3 februari dit jaar feestelijk en inhoudelijk gelanceerd.

Rutger Jan van der Gaag: “Maastricht ligt in het centrum van Europa en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle windstreken”. Patricia van Wijngaarden-Cremers “Waar vind je nou een stad met een vrouwelijke burgemeester, vrouwelijke rector magnificus en voorzitter RvB van een groot universitair medisch centrum, om er maar een paar te noemen”. Nienke Hagenbeek: “Het MECC straalt openheid uit en nodigt uit tot ontmoeting, interactie en inspiratie. Precies de juiste ingrediënten voor de organisatie van het 9e internationale Congress on Women’s Mental Health – Determination and Solidarity in november 2022”.

Charles Beckers, Sr. Business Development Manager MECC Maastricht: “Geweldig om te zien dat al onze efforts en de intensieve samenwerking met gelieerde partijen ertoe hebben geleid dat we dit internationaal gerenommeerde congres in 2022 “al” mogen verwelkomen. En dat ook nog eens in ons volledig nieuwe en uitgebreide congrescentrum”. 

vlnr: Charles Beckers - Sr. Business Development Manager MECC Maastricht, Nienke Hagenbeek, Patricia van Wijngaarden-Cremers en Rutger Jan van der Gaag - het bestuur van de Nederlandse afdeling van de International Association for Women's Mental Health, Niels Klinkhamer - Managing Director Klinkhamer Group