Vernieuwde Sportpaleis Ahoy officieel geopend

Burgemeester Aboutaleb, wethouder Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) en directeur van Ahoy Rotterdam Jos van der Vegt openden vrijdag 21 januari officieel het geheel vernieuwde Sportpaleis van Ahoy. Na een spannende periode waarin de ingrijpende bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk om de evenementenprogrammering heen werden gepland, is het Sportpaleis klaar voor de toekomst.

Na het feestelijke moment was het niemand minder dan ‘Mister Ahoy' Lee Towers die als eerste in het officieel geopende Sportpaleis mocht zingen. En dat klonk goed, want niet alleen is de capaciteit vergroot tot ruim 15.000 bezoekers, ook de akoestiek is verbeterd. Met onder meer het uitbreiden van de horecagelegenheden is ook het comfort voor bezoekers verbeterd. Tevens is het dak verhoogd en verstevigd om aan de toenemende eisen van wereldartiesten te kunnen voldoen. Jos van der Vegt, algemeen directeur van Ahoy: "Ik heb reikhalzend naar dit moment uitgekeken. Het Sportpaleis is eindelijk af. De reacties van zowel bezoekers als organisatoren zijn uiterst positief. Het Sportpaleis is klaar voor de toekomst."

De grote accommodatie is eigendom van de gemeente Rotterdam, die opdracht gaf en betaalde voor de modernisering. Burgemeester Aboutaleb sprak tijdens de opening over het belang van Ahoy voor Rotterdam. "Ahoy is met haar 1,7 miljoen bezoekers per jaar naast Diergaarde Blijdorp en Stadion Feijenoord de grootste bezoekerstrekker van Rotterdam. De economische spin-off van Ahoy voor de stad bedraagt ongeveer 300 miljoen euro per jaar."

Mede door deze economische spin-off is de modernisering van het Sportpaleis een belangrijk onderdeel in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, het gebied rond Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Met Hart van Zuid zet de gemeente zich, samen met externe partijen en andere overheden, in voor een kwaliteitsimpuls om zo de sociale, culturele en economische positie van het gebied te versterken.

40 jaar Ahoy
Ahoy Rotterdam viert tevens haar 40-jarig bestaan op deze feestelijke avond. Voor deze aangelegenheid is er een tentoonstelling in de Centrale Entree opgebouwd waar de geschiedenis van de accommodatie op bijzondere wijze wordt getoond. Tevens heeft Ahoy een fotoboek laten vervaardigen met foto's van alle concerten die in Ahoy vanaf 1971 zijn geweest. De foto's zijn afkomstig van fotograaf Rob Verhorst.

Bekijk het filmpje van RTV Rijnmond dat directeur Jos van de Vegt volgde op een rondgang door het vernieuwde sportpaleis:

Ahoy opende met De Vrienden van Amstel Live. Tijdens dit event maakte Erik Peekel van Aaaaha! The Actor Factory een rondgang en vroeg de aanwezigen naar hun ervaring met en beleving bij Ahoy: