Van der Valk opent nieuw hotel in Venlo

Deze week is het nieuwe Van der Valk hotel in Venlo geopend. Een duurzaam gebouw met 168 ruime hotelkamers, 12 congreszalen, een ontvangstruimte voor 250 personen op 66 meter hoogte en een auditorium met 140 zitplaatsen. Het hotel kan in totaal 600 gasten tegelijkertijd ontvangen.

Het Van der Valk-concern is sinds 1992 eigenaar van Van der Valk Hotel Venlo. De ambitie om Van der Valk Hotel Venlo weer helemaal naar de eisen van deze tijd te brengen lagen er al langer. De bankencrisis zette een aantal jaren geleden een tijdelijke streep door deze ambities. De ambities zijn nu alsnog gerealiseerd.

De doelstelling is om een duurzaam hotel te realiseren, dat aansluit bij de ambities van de gemeente Venlo die als C2C-gemeente op dat vlak de lat hoog legt. De gemeente heeft als sparringpartner hun bijdrage geleverd. Het hotel ligt op een zichtlocatie langs de A67, aan een van de belangrijkste invalswegen van Venlo.

De Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, heeft tijdens de officiële openingsceremonie het nieuwe Van der Valk Hotel Venlo geopend. Met een gouden schaar werd “een duurzaam bloemenlint” doorgeknipt samen met de directie Han en Ine van der Eijk (vierde generatie Van der Valk).

Ine van der Eijk, burgemeester Antoin Scholten en Han van der Eijk