Steeds meer tijdsbesparing met AI

Of je AI nou al bewust gebruikt of niet, één ding is zeker: AI is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zeker in het bedrijfsleven kan het veel tijd besparen. Uit onderzoek van het CBS bleek ook al dat steeds meer bedrijven AI gebruiken. Digital Newsgroup zet op een rijtje welke AI-technieken al veel gebruikt worden op de zakelijke markt.

Data verwerken

Het verwerken van data kan erg tijdrovend zijn. Ook is het vereist om heel precies te werken als data verwerkt wordt. Een klein foutje kan namelijk veel problemen opleveren. Om deze reden is AI een goede tool om je hierbij te helpen. Hoe meer data je hebt, des te meer tijd je kan besparen met het gebruik van AI.

Ook is het goed om te weten dat de opkomende generatie van studenten veel kennis zal hebben van AI. Uit een onderzoek van Het Financiële Dagblad blijkt dat opleidingen voor kunstmatige intelligentie steeds populairder worden. In 2023 begonnen er al 160 studenten bij de Breda University of Applied Sciences aan hun opleiding. In 2021 waren dit er nog zestien.

Teksten schrijven

Met behulp van ChatGPT kan je aanzienlijk tijd besparen tijdens het schrijven of verbeteren van teksten. Het gebruik van AI in teksten wordt steeds populairder en is zelfs moeilijk te onderscheiden van zelfgeschreven teksten. Dit blijkt uit onderzoek waarin taalexperts vier teksten moesten beoordelen of deze al dan niet door mensen waren geschreven. Geen enkele expert slaagde erin om alle teksten juist te beoordelen. De onderzoekers concludeerden dat een programma als ChatGPT zelfs betere teksten kan schrijven dan mensen doordat chatbots geen schrijffouten maken. Het bespaart dus niet alleen tijd, maar behoudt ook een goede kwaliteit.

Websites maken

Zelfs websites maken met AI is mogelijk. Binnen vijf minuten kan je al een hele site klaar hebben staan. Toch moet je goed opletten als je ervoor kiest je site door AI te laten maken. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld dat AI niet 100% nauwkeurig is, robotachtig kan klinken en ook Google kan AI gegenereerde inhoud als spam opvatten, volgens dit artikel.

Afbeeldingen creëren

Wanneer je niet precies een passende afbeelding of foto bij je tekst kan vinden of gewoonweg op zoek bent naar iets nieuws, kan je tegenwoordig ook een afbeelding creëren via AI. Na het invoeren van een korte omschrijving ontvang je binnen enkele seconden een bijpassende afbeelding. Ook AI-afbeeldingen zijn moeilijk te onderscheiden van ‘echte’ foto’s, waardoor je het geloofwaardig in kan zetten. Er zijn steeds meer programma’s waarmee je afbeeldingen makkelijk kan genereren via AI, zoals Canva, Adobe en Dall-E 2.

De verschillende manieren om gebruik te maken van AI in het bedrijfsleven kan helpen processen te verbeteren of zelfs versnellen. Dankzij de constante ontwikkelingen en groei in mogelijkheden met AI is het voor bedrijven een uitdaging om dit effectief in te blijven zetten. Het is dankzij deze hulpmiddelen zeker mogelijk om kostbare tijd te besparen.