Spraakgestuurde PTZ-camerabediening van Panasonic

De Panasonic PTZ-camera met voice-based camera tracking maakt gebruik van microfoons van Sennheiser om automatisch de focus van de camera aan te passen naar verschillende sprekers zodat zakelijke evenementen nog beter te volgen zijn.

Door gebruik te maken van Sennheiser-microfoons voor spraakbesturing kunnen de PTZ-camera's automatisch schakelen tussen verschillende sprekers. De geautomatiseerde en vloeiende camerabewegingen zijn ideaal voor online conferenties, trainingen of lezingen, bijvoorbeeld wanneer er vragen worden gesteld vanuit de zaal of wanneer een nieuwe persoon aan de conferentietafel het woord neemt.

Tijdens een conferentie kan bijvoorbeeld een hoofdspreker worden opgenomen door een PTZ-camera via auto-tracking, terwijl andere deelnemers worden gefilmd met een tweede camera wanneer ze spreken met behulp van spraakbesturing.

"Er is momenteel een enorme behoefte aan hoogwaardige en geautomatiseerde AV-sessies. Bestuursleden en politici zijn afhankelijk van online formats bij vergaderingen en persconferenties, en scholen en universiteiten geven digitaal les," zegt Guilhem Krier, Panasonic Head of New Business and Market Development bij MEBD & DSC Business Units. "De audio-gebaseerde bediening van onze PTZ-camera's verhoogt het niveau van automatisering."