Sportpaleis Ahoy na ingrijpende verbouwing weer in gebruik

Meer bezoekers en beleving in Nederlands bekendste evenemententempel
Het Sportpaleis van Ahoy, dat sinds eind februari gesloten was in verband met een grootschalige modernisering, is weer open. Maandenlang is er door de bouwcombinatie gewerkt aan de enorme operatie. In januari 2011, de maand waarin Ahoy Rotterdam veertig jaar bestaat, opent het Sportpaleis officieel haar deuren. Tot die tijd wordt er achter de schermen nog veel werk verricht. Aanstaande woensdag trapt Ahoy het nieuwe evenementenseizoen in het Sportpaleis echter alvast af met de Nationale Taptoe.

De modernisering Het Sportpaleis, dat bijna veertig jaar geschiedenis ademt, was toe aan een opknapbeurt. De bezoekerscapaciteit wordt vergroot van 10.500 naar ruim 15.000 en de verblijfskwaliteit van de bezoeker heeft bijzondere aandacht gekregen. Ruimte, sfeer en betrokkenheid bij de arenavloer zijn voelbaar in de architectuur. Ook de productietechnische eigenschappen van het gebouw zijn opgewaardeerd om onder meer aan de hoogstaande technische eisen van internationale popartiesten te blijven voldoen.

De planning van het bouwproces is bijzonder strak. Tijdens North Sea Jazz in juli jongstleden was het Sportpaleis tijdelijk geopend. Vervolgens werd het oude dak onder het nieuwe, in april geplaatste dak, verwijderd. Ahoy directeur Jos van der Vegt is bijzonder opgetogen over het verloop van het project en het resultaat tot dusver: "Het is echt een klein wonder: In die zeven maanden dat het Sportpaleis dicht is geweest, zag je per week zoveel veranderen. Vooral de laatste dagen heb ik met veel bewondering en respect gekeken naar al die bouwvakkers die het Sportpaleis weer gereed maken voor tal van mooie evenementen." Hij voegt toe: "De eerste reacties zijn overweldigend! We horen geregeld: Je moet het echt in levenden lijve gezien hebben!"

In januari 2011 wordt de gehele verbouwing afgerond en is het Sportpaleis van Ahoy echt klaar voor de toekomst!

 

Share |