Spant geeft theaterzaal een metamorfose

De grote theaterzaal van theater- en congrescentrum Spant in Bussum wordt deze zomer volledig verbouwd. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en spectaculaire licht- en geluidinstallaties doen hun intrede. Alles om de beleving van de gasten nog meer te versterken. De ambitie bestond al langer maar moest door de pandemie even wachten.

Het nieuwe ontwerp van de grote theaterzaal, is gebaseerd op drie pijlers. De gasten, of ze nou komen voor een theatervoorstelling of een congres, moeten een gevoel van warmte en luxe ervaren. De hypermoderne licht- en geluidsinstallaties zijn dynamisch en versterken alles wat er gebeurt op het podium. En alle materialen die gebruikt worden, zijn zo duurzaam mogelijk. Zo blijft Spant vooruitstrevend op het gebied van gastvrijheid, techniek en duurzaamheid.

(Interieur-)architectenbureau Kabaz uit Laren maakte het ontwerp. Kom je de nieuwe zaal binnen, dan trekken de wanden direct je aandacht. Ze zijn opgebouwd uit driehoekige – een soort stealth-achtige – vormen. Het excentrieke lichtontwerp versterkt de licht- en schaduwwerking van de wanden. En de warme, natuurlijke kleuren en nieuwe theaterstoelen zorgen voor een gevoel van comfort.

Duurzame materialen

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is duurzaamheid. Bij ieder meubelstuk, ieder materiaal kijkt Spant samen met leveranciers naar de meest duurzame optie. Zo is de vloerbekleding van gerecycled materiaal. Alle lichten zijn led. De stoelen worden 100% hergebruikt. En de wandpanelen krijgen een coating van gerecycled leer.