Postillion sluit alle hotels, openblijven is niet rendabel

Ondanks dat hotels in de aangekondigde gedeeltelijke lockdown open mogen blijven en congressen tot 30 personen door kunnen blijven gaan, heeft Postillion besloten alle hotels met ingang van donderdagochtend te sluiten. ‘We kunnen niet anders, het is voor ons niet rendabel om open te blijven’, zegt algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar.

‘De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge heeft grote gevolgen. Postillion Hotels sluit vanaf donderdagochtend haar deuren, bedrijfseconomisch kunnen we niet anders. Met pijn in ons hart’, schrijft Ginjaar op LinkedIn.

In een videoboodschap verklaart hij waarom alle acht hotels van Postillion de deuren dicht doen. ‘Het is voor ons niet rendabel om open te blijven. En dan kunnen we gasten niet de service en gastvrijheid bieden die ze gewend zijn. We zullen blijven strijden en vechten voor een snelle heropening. Maar op dit moment doen we de deur dicht.’

Ginjaar toont zich meteen strijdlustig, net als hij was na de persconferentie in maart waar de eerste lockdown werd aangekondigd. Toen maakte hij met de hotelteams de hotels razendsnel gereed voor congressen op 1,5 meter en hield de hotels wel open.

‘Na zo’n persconferentie zoek ik altijd naar het licht in de tunnel: is er een stip op de horizon waar ik me aan vast kan klampen? Die is er altijd. Er komt een moment dat we weer speelruimte krijgen. Dat het virus is teruggedrongen of misschien wel, net als in China, helemaal verdwenen. Dan willen we er weer staan voor onze gasten.’

Bron: Misset Horeca