Panasonic breidt live productieplatform uit

Door upgrades van KAIROS, het next generation live productieplatform van Panasonic worden functionaliteit voor videoproductie, rendering en distributie verbeterd. Met een extra en krachtiger mainframe-optie om de videostreams en verwerkingskracht uit te breiden en de opnamecapaciteit voor video en stilstaande beelden te vergroten.

Er bestaat een groeiende vraag naar videoproductie op afstand voor de zakelijke markt met een professioneel en gebruiksvriendelijk systeem. Het KAIROS IT/IP video verwerkingsplatform biedt een open software architectuur voor live video switching. Het biedt volledige in- en output flexibiliteit, resolutie- en formaatonafhankelijkheid, maximale CPU/GPU processor capaciteit en vrijwel onbeperkte mix/effect (M/E) schaalbaarheid door middel van onbeperkte "layers" die gebruikers vrij kunnen creëren en verplaatsen dankzij de intuïtieve en eenvoudig te gebruiken GUI.

De nieuwe KAIROS Core 1000 mainframe biedt meer verwerkingskracht, dankzij een sterkere CPU en GPU. Hiermee kan het platform worden ingezet voor een breder en complexer scala aan producties en wordt het concept van "unlimited video layers" en de mogelijkheid om verschillende scènes tegelijkertijd te beheren en uit te zenden via een verscheidenheid aan uitgangen verder ontwikkeld. Met de hogere videoverwerkingscapaciteit van de GPU neemt het aantal lagen dat kan worden gebruikt aanzienlijk toe