Nieuwe evenementenhub: The Rooftop at Groot Handelsgebouw

The Rooftop at GHG

Het Groot Handelsgebouw, een icoon van Rotterdams wederopbouw en de thuisbasis van meer dan 450 bedrijven, gaat een nieuwe fase in dit voorjaar. In samenwerking met Révolt, de pionier in innovatieve evenementen in Rotterdam, wordt het dak van het GHG getransformeerd tot dynamische evenementen locatie, The Rooftop at GHG. De voormalige Engels zalen en terrassen worden omgetoverd tot een bruisende hub voor evenementen en publieksactiviteiten. De centrale locatie pal naast het Centraal Station, maakt The Rooftop at GHG perfect toegankelijk voor zowel nationale als internationale bezoekers.

Vastgoedbedrijf Jamestown, eigenaar van het Groot Handelsgebouw, zet zich sterk in voor de verdere activatie van het Rotterdamse icoon voor bedrijven en publiek: “Wij streven ernaar om de erfenis van het Groot Handelsgebouw voort te zetten voor een nieuwe generatie met site-activaties en programmering die passen bij de rijke geschiedenis van het gebouw, terwijl het ook de huurders en de omliggende gemeenschap bedient", zegt Thomas Sandlin, hoofd Asset Management, Europa bij Jamestown.

Zo dus ook met The Rooftop at GHG. Met de diverse binnenruimtes met vrij indeelbare zalen varierend van 120, 500 en 700m2 en terrassen van 40 tot 200m2, belooft het een unieke locatie te worden voor evenementen. Het kan worden getransformeerd naar elk type evenementenruimte. Er zijn verschillende basisvoorzieningen beschikbaar, maar met verschillende leveranciers is alles mogelijk om een evenement op maat te creëren.

Révolt is een Rotterdamse evenementenorganisatie die zich richt op het creëren van unieke en onvergetelijke belevingen op aansprekende locaties en probeert zo de grenzen van de evenementenbranche te verleggen.

"Rotterdam bruist van creativiteit en energie, en die dynamiek verdient een mooie locatie. Met The Rooftop at GHG creëren we een unieke evenementenlocatie die past bij de ambitie van de stad. Een inspirerende plek waar Rotterdammers en bezoekers samenkomen, nieuwe ideeën ontplooien en onvergetelijke momenten beleven. Met een adembenemend uitzicht over de stad als decor, wordt The Rooftop at GHG dé hotspot voor spraakmakende evenementen." Aldus Yagoub, oprichter Révolt uitbater van popzaal Annabel en cultuurpodium Perron, en diverse festivals als REC festival, het Vrije Volk en Kralingse Bos Festival.

Centrale locatie met prachtig uitzicht

De centrale locatie pal naast het Centraal Station, maakt The Rooftop at GHG perfect toegankelijk voor zowel nationale als internationale bezoekers. Daarnaast biedt de ruime parkeergelegenheid in combinatie met een overvloed aan nabijgelegen hotels en restaurants dat dit de perfecte plek is voor een succesformule in de evenementenbranche. Vanaf mei dit jaar zal The Rooftop at GHG zijn eerste evenementen verwelkomen, waarmee het een nieuw hoofdstuk inluidt als de evenementenlocatie van Rotterdam met het mooiste uitzicht.

Groot Handelsgebouw (GHG), gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam en grenzend aan het Centraal Station, is een levendige community van meer dan 450 bedrijven aan de poort van de stad, waar jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld samenkomen. Het gebouw verbindt een bruisende wijk vol multinationals, startups, creatievelingen en culturele organisaties.

The Rooftop at GHG