MCCM Meeting Management vanaf nu erkende PCO

Onlangs heeft PCO MCCM Meeting Management uit Harmelen het predicaat Erkend Congresorganisatiebureau ontvangen van de nationale congres- en vergaderclassificatie.
MCCM treedt daarmee toe tot een select gezelschap van ‘erkende pco's' (In Nederland zijn momenteel 16 congresorganisatiebureau's erkend, zie hier voor een overzicht).

MCCM is opgericht door Nicolette van Erven en Rinus Lobbezoo. Door de achtergrond van Lobbezoo in de medische sector heeft MCCM een grote focus op de biomedische sector en kan hier voor opdrachtgevers een belangrijke additionele rol in de content verzorgen. Daarnaast  verzorgt MCCM ook het projectmanagement van congressen van 250 tot ruim 1000 personen in andere vakgebieden, variërend van juridisch tot milieu. Sinds de oprichting in 2006 kent MCCM een rustig opgebouwde maar gestage groei, die het bedrijf inmiddels tot een gedegen speler met een zeer ervaren team op de PCO-markt maakt.
 
Het behalen van het predicaat Erkend Congresorganisatiebureau ziet MCCM voornamelijk als een bevestiging van kwaliteit. Nicolette van Erven: "De erkenning bestaat al heel wat jaren, maar destijds hebben we ons hier nog niet echt op gericht. Omdat het belang van de erkenning steeds groter wordt en meer PCO's de erkenning aanvragen,  hebben we besloten toch voor erkenning te gaan. Mede doordat wij meenden al volledig volgens de procedures te werken, zien we het verkrijgen van erkenning vooral als een bevestiging van onze kwaliteitsgerichte instelling."

De voorwaarden om erkend congresorganisatiebureau te kunnen worden zijn eigenlijk gericht op twee aspecten:

Enerzijds wordt gekeken naar de operationele en algemene bedrijfsvoering , waarbij oa. gelet wordt op

  • Het beschikken over een goede aansprakelijkheidsverzekering
  • Worden er zodanige Algemene Voorwaarden gehanteerd, waardoor de opdrachtgever en de PCO vooraf precies weten wat ze van elkaar mogen verwachten
  • De aanwezigheid (en toepassing) van gestandaardiseerde procedures bij oa. offertes, contracten, evaluatie (o.a. vastgelegd in een handboek)
  • Het produceren van heldere begrotingen en het leveren van budgetbewaking als onderdeel van de PCO-services.
  • Of duidelijke draaiboeken gehanteerd worden bij de uitvoering van het congres en of de pco zelf ter plekke is tijdens het congres.

Anderzijds wordt sterk gelet op de kwaliteit van de geleverde diensten, de continuïteitswaarborg en de ervaring van de PCO. Dit is onder andere terug te vinden in

  • Een kwalitatief hoogwaardig product
  • Het in dienst hebben van tenminste twee projectcoördinatoren, die
  • Ruime ervaring hebben in congresorganisatie (min. 5 congressen van 500+ deelnemers en/of 10 congressen van 200+ deelnemers in de afgelopen 3 jaar), waarvan
  • Tenminste de helft ook voor de aanvragende  PCO is georganiseerd

Voor MCCM zit de toegevoegde waarde in van het predicaat Erkend Congresbedrijf in een aantal zaken, zo somt Nicolette van Erven op: "Allereerst is het voor ons de bevestiging van het feit dat wij een professioneel opererend bureau zijn. Daarnaast bevestigt het onze kwaliteitsgerichte benadering van het PCO-vak. Ook helpt het ons om onze concurrentiepositie te verstevigen en natuurlijk is de extra media-aandacht ook altijd welkom. Tot slot biedt het ons de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken, namelijk die organisaties die alleen met een erkend congresbureau willen of kunnen werken. "

Heeft het behalen van de erkenning (of de procedure er aan voorafgaand) bij jullie tot inzichten geleid die jullie in je bedrijfsvoering terug laten komen?
Van Erven antwoord oprecht: "Uit de hele aanvraagprocedure hebben wij geleerd dat een paar wijzigingen in onze Algemene Voorwaarden beter zouden uitpakken voor de klant. En daarmee werkt het uiteindelijk ook in ons voordeel. Die hebben we dan ook aangepast inmiddels. Verder heeft het laten zien dat we vanaf het begin af aan goed bezig zijn geweest door bewust in te zetten op professionaliteit bij alles wat we doen."

Natuurlijk zijn we benieuwd of de klanten van MCCM verandering gaan merken in de dienstverlening, nu de erkenning een feit is. Het antwoord van van Erven hierop is even enthousiast als overtuigend: "Niet echt, wij waren al zeer professioneel en blijven dat!"


Meer achtergrondinformatie is te vinden op:
Congres- en vergaderclassificatie: http://www.vergaderhamer.nl/  
MCCM Meeting Management:  http://www.mccm.nl/