MCCM Meeting Management behaalt IAPCO-lidmaatschap

MCCM Meeting Management (MCCM), gevestigd in Harmelen, is met ingang van 1 juni lid van IAPCO, de International Association of Professional Congress Organisers. Deze vorm van erkenning voor MCCM als internationaal opererende PCO (Professional Conference Organiser) komt enkele dagen nadat MCCM haar 5-jarig bestaan vierde.

 

IAPCO-lidmaatschap
IAPCO is de overkoepelende organisatie van PCO's wereldwijd met meer dan 100 leden in 35 landen, waaronder tot nu toe slechts zes in Nederland, nu dus zeven. Het IAPCO-lidmaatschap is een erkenning van de kwaliteiten van een PCO. Om lid van IAPCO te kunnen zijn, dient een PCO aan een aantal strenge eisen voldoen betreffende de manier van werken over de volle breedte van het PCO-vak. Daarnaast dient een IAPCO-lid ruime ervaring te hebben in het organiseren van internationale congressen.

Nicolette van Erven, één van de managing partners van MCCM, zegt hierover: "Wij zien het IAPCO-lidmaatschap als een bekroning op ons jarenlange streven om kwalitatief hoogwaardige congresmanagement services te leveren aan onze klanten. MCCM is inmiddels een geoliede machine  met ervaren medewerkers en alle benodigde ondersteunende faciliteiten. De erkenning door IAPCO is een fantastische kroon op het werk dat we als team in tal van internationale congressen hebben laten zien. Het is ook een uitdaging om ons kwaliteitsniveau vast te houden en, waar mogelijk, nog verder te verbeteren."

Opdrachtgevers die met MCCM werken, hebben de zekerheid dat ze met een zeer ervaren top-PCO in zee gaan, die alle mogelijke problemen bij de voorbereiding en uitvoering van een congres al eens voorbij heeft zien komen en opgelost, aldus Van Erven.

Vijfjarig jubileum
Het IAPCO-lidmaatschap komt een week nadat MCCM haar vijfjarig bestaan vierde. In die vijf jaar heeft MCCM tal van (inter)nationale congressen op uiteenlopende gebieden mee helpen organiseren, zowel in Nederland als daarbuiten en van klein tot groot. Bij het leveren van PCO-services stelt MCCM zich altijd op als partner van de initiatiefnemer. Nicolette van Erven: "Je wilt als PCO dat je opdrachtgever op alle punten maximaal scoort met de organisatie van zijn of haar congres. Omdat je bij de meeste congressen langdurig met elkaar samenwerkt, is het opbouwen van een goede werkrelatie en het wekken van vertrouwen bij je opdrachtgever erg belangrijk. Daarom doen we graag een stap extra voor de klant, zowel voor als tijdens een congres."

Een bijzondere kant van MCCM is de mogelijkheid om initiatiefnemers van biomedische congressen te ondersteunen op vakinhoudelijk gebied. MCCM heeft in-house biomedische expertise op academisch niveau. Deze unieke service is de afgelopen jaren regelmatig geleverd in aanvulling op de reguliere PCO-services.