Live beursstudio en printen op locatie tijdens event12

Op 4 & 5 april a.s. is het weer tijd voor event12, de vakbeurs die iedereen op de hoogte brengt van de nieuwste ontwikkelingen in de evenementbranche. Het centrale thema is dit jaar time to event.
event 12 is zeker een bezoekje waard voor iedere event professional, want de beurs staat bol van mogelijkheden voor het opdoen van kennis, informatie en contacten.

Boeiend educatief programma
Er zijn op beide dagen diverse boeiende lezingen en workshops. Eerder schreven we al over de sprekers die op beide dagen het podium betreden.
Lees hier meer over het programma

In onderstaande video geeft Marc Liethof, directeur van organisator Eventex, toelichting over wat je allemaal kan verwachten op event12

Marc Liethof over Event 12 from punkmedia on Vimeo.



ACS audiovisual solutions presenteert een online beursstudio tijdens event12

ACS audiovisual solutions geeft een eigen invulling aan het thema time to event met een stand die draait om live en online toepassingen: Real time to Event!  Vanaf de beursvloer zullen met behulp van webcasting live uitzendingen worden verzorgd.  Interactie tussen de stand en kijkers zal worden geboden via Twitter (#ACSlive) en GMS voting via internet en sms.

De online beursstudio van ACS is een voorbeeld van een hybride evenement (het vermengen van social media, live streams en evenementen). Hybride evenementen  is een van de nieuwe trends in de evenementenbranche, en maakt op het moment een snelle ontwikkeling door. Met behulp van een hybride evenement wordt het contactmoment met de doelgroep uitgebreid; niet alleen tijdens maar ook voor en na het evenement. Evenementen zijn daardoor niet langer op zich zelf staande gebeurtenissen, maar onderdeel van een continue stroom van communicatie tussen bedrijven of organisaties en hun klanten of doelgroep. Met behulp van de live stream kunnen ook personen binnen de doelgroep die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn, bij het evenement worden betrokken, waardoor  het bereik ervan enorm wordt vergroot.

Het live programma dat wordt aangeboden vanaf de ACS stand bestaat o.a. uit interviews met evenementen experts, aanbieders van online event tools, een ‘open camera' waarbij reakties van bezoekers van de beurs centraal staan, interviews met vertegenwoordigers van evenementen organisaties en een live wedstrijd waarbij de kijkers thuis en op de beurs via stemmen de jury vormen.

Heel bijzonder is dat de online deelnemers tijdens maar ook na de beurs een ‘virtuele goodie bag' kunnen ophalen op de ACS website met o.a. tips, aanbiedingen en boekfragmenten van experts die hun opwachting maken op de stand.

Het complete programma is vanaf 29 maart 2012 te vinden op www.acsaudiovisual.com/live . Gedurende beide beursdagen zal de live webcast op deze webpagina via internet met een gewone browser te zien zijn.
Waar ACS audiovisual solutions tot nu vooral faciliteiten bood voor de fysieke evenementlocatie, worden via haar zusterbedrijf Eventresult nu zowel webcasting als diverse andere faciliteiten aangeboden om social media en live streams te integreren met een evenement.
stand nummer  D025


Mobiel ‘HotSpot Printen' zelf ervaren tijd event12

Op event12 wordt ook nog een interessante nieuwe service gepresenteerd, die bezoekers zelf kunnen uittesten. Ricoh, partner van de beurs, biedt ook voor de eventbranche oplossingen om op iedere locatie eenvoudig documenten te printen, te kopiëren of digitaliseren.

Een voorbeeld van een dienst die aan gasten of bezoekers van een evenement geboden kan worden, is het door Ricoh ontwikkelde HotSpot Printing. HotSpot Printing sluit aan op de behoefte om op locatie makkelijk en snel een printje te kunnen maken. Geen gedoe met het koppelen aan een pc en het handmatig zoeken en selecteren van een geïnstalleerde printer, maar direct printen vanuit de smartphone, tablet of laptop printen.
Bezoekers van event 12 kunnen de voordelen en het gemak van mobiel printen tijdens de beurs ondervinden, want Ricoh zal op de beursvloer verschillende Business Corners inrichten, waar bezoekers en deelnemers aan event12 gebruik kunnen maken van print- en internetoplossingen.
stand nummer 7C085

 

 

Nog niet geregistreerd?
Schrijf je hier in voor gratis toegangskaarten
http://event12.dotcontrolevent.nl/Home.aspx