IMEX richt zich op positievere impact evenementen

Tahira Endean

Het programma voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van IMEX Frankfurt – nu live – is een uitgebreid aanbod van meer dan 150 leersessies die de manier weerspiegelen waarop mensen nu leven en werken. Bezoekers kunnen zeven nummers 'kiezen en mixen' om aan hun vaardigheidseisen te voldoen, waaronder een nieuw nummer, Impact.

“Impact is de kans om een ​​verschil te maken in een vaak ingewikkelde wereld. Het rimpeleffect van impact kan verstrekkend zijn, waarbij de resultaten onmiddellijk zichtbaar zijn of de zaden voor de toekomst worden gezaaid.” Tahira Endean, hoofd programmering van IMEX, legt uit waarom evenementenprofessionals impact moeten verankeren in hun professionele en persoonlijke leven. Het is het Talking Point van IMEX en een onderwerp dat weerklank vindt in het hele onderwijsprogramma op IMEX Frankfurt, van 14 tot 16 mei.

Het programma voor professionele en persoonlijke ontwikkeling is een uitgebreid aanbod van meer dan 150 leersessies die de manier weerspiegelen waarop mensen nu leven en werken. Bezoekers kunnen zeven nummers 'kiezen en mixen' om aan hun vaardigheidseisen te voldoen, waaronder een nieuw nummer, Impact. Tastbare, praktische inzichten staan ​​centraal om de deelnemers aan te moedigen het geleerde meteen dezelfde dag toe te passen tijdens hun zakelijke bijeenkomsten.

Hoogtepunten uit de zeven leerlijnen:

Business Practices – Summiting Kilimanjaro: Life Lessons from the Peak – een groep evenementenprofessionals van over de hele wereld komt samen om te vertellen hoe de uitdaging van het beklimmen van de hoogste top van Afrika een levensveranderende impact heeft gehad op zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Tegenwoordig omgaan met krappe budgetten - Volgens de nieuwste Pulse Survey van Global DMC Partners zijn hogere kosten de grootste uitdaging voor planners. Een panel van evenementenprofessionals zal de kunst van budgetoptimalisatie uitleggen wanneer de opkomst onvoorspelbaar is, de kosten hoog blijven en de doorlooptijden korter worden.

Evenementmarketing – sessies over dit onderwerp behandelen het gebruik van AI om trends te analyseren en identificeren, en het verkennen van evenementenstrategieën door de ogen van marketingleiders. Het doel is om te begrijpen hoe ze technologie en contentcreatie samenbrengen, partnerschappen opbouwen, prioriteit geven aan duurzaamheid en het publiek boeien terwijl ze creatieve ervaringen creëren.

Experience Design – Zijn steden en bestemmingen katalysatoren voor sociale impact in de vergaderindustrie? – dit zal benadrukken hoe Europese bestemmingen meetingplanners ondersteunen bij het creëren van erfgoed en kijken naar de rol die steden en bestemmingen spelen bij het stimuleren van sociale verandering.

Van brand storytelling tot customer storyfeeling - Pigalle Tavakkoli, oprichter van de School of Experience Design, legt uit waarom haar sessie van vitaal belang is in de huidige markt: “Experience Design stelt ons in staat verder te gaan dan alleen het ontwerpen van de vorm en functie van een product, evenement of dienst , om ook de emoties, herinneringen en gedragingen van de deelnemers te ontwerpen. Het brengt ons van ontwerpen op intuïtie naar ontwerpen met de intentie van hoe bezoekers zich voelen en denken, waardoor uiteindelijk hun gedrag voor altijd wordt getransformeerd.”

Impact - Wonder Walks – een nieuw format voor 2024 – is waar creatief directeur Robert Dunsmore een nieuw licht op de show zal werpen met een rondleiding met als thema biofilie: de positieve impact van tijd doorbrengen in en afstemmen op de natuur. Hij gaat op zoek naar op de natuur geïnspireerde activaties en standontwerpen die planners in hun eigen evenementen kunnen verwerken.

LEGO SERIOUS PLAY® transformeert duurzame evenementenplanning, mogelijk gemaakt door memox – Deze creatieve praktijk die nu door bedrijven over de hele wereld wordt gebruikt, biedt een frisse en opwindende route naar het begrijpen en aanpakken van complexe zakelijke problemen. In deze sessie wordt uitgelegd hoe, of je nu een AFOL (volwassen fan van Lego) bent of niet.

Technologie en innovatie – AI-Revolution: Transforming the Meetings Industry - Anthony Vade, Event Experience Strategy Director bij Encore, zal deelnemers door een reeks praktijkvoorbeelden leiden die de rol van AI demonstreren bij het verbeteren van de planning, uitvoering en betrokkenheid van deelnemers.

Evenementtechnologie ontwarren om de volgende generatie evenementen mogelijk te maken - Een panel legt uit hoe technologie kan worden gebruikt om problemen op te lossen en toont enkele van de nieuwste ideeën die een revolutie teweeg zullen brengen in de vergaderindustrie.

Trends en onderzoek – Incentive Travel Index door de Incentive Research Foundation (IRF) en Society for Incentive Travel Excellence (SITE); AMEX GBT's Event Marketing Trends-rapport; ExpoPlatform's Event Tech Forecast en MPI's nieuwste Meetings Outlook zijn slechts enkele van de populairste onderzoeksrapporten in de branche om naar uit te kijken.

Wellbeing – Tough Talks – een nieuw format voor dit jaar – zijn gerichte discussies met sprekers die niet bang zijn om uitdagende onderwerpen aan te pakken. Dit zijn veilige ruimtes voor open en eerlijke gesprekken over verdriet en mannelijke zelfmoord, angst en de impact van de peri- en menopauze.

Ciara Feely, auteur en sales enablement strateeg, zal een Tough Talk houden over de menopauze. Ze legt uit: “Mijn sessie zal een organisch gesprek zijn, grotendeels geleid door de mensen in de kamer. Ik begin met het delen van mijn eigen ervaringen en open vervolgens het woord voor anderen. Het doel is dat mensen het gevoel krijgen dat er naar hen is geluisterd, dat een aantal problemen zijn opgelost en – belangrijker nog – dat ze hun stam hebben gevonden!”

De onderwijssessies op IMEX Frankfurt worden gratis aangeboden en zijn voor iedereen toegankelijk – waarbij de overgrote meerderheid is geaccrediteerd door CMP, CSEP en ICCA Skills. Volledige details vindt u hier .

IMEX Frankfurt vindt plaats van 14 – 16 mei. Om u gratis te registreren, klik hier .