IMEX Frankfurt speelt met opzet in op de nieuwe behoeften van de branche

IMEX beursvloer

Met een wereldwijd aanbod aan exposanten, leersessies die dieper ingaan op de meest relevante kwesties van vandaag en mogelijkheden om nieuwe verbindingen op te bouwen, wordt IMEX Frankfurt 2024 van 14 tot en met 16 mei een show met impact. Nieuwe leerformats, waaronder thematische rondleidingen, zullen een nieuw licht op de show werpen. Ook nieuw voor 2024 zijn gerichte paneldiscussies met sprekers die niet bang zijn om moeilijke onderwerpen aan te pakken - meer details zullen binnenkort worden onthuld. 

Uit recente ontmoetingen met kopers en leveranciers in heel Europa en daarbuiten weet het IMEX-team dat planners beperkingen hebben op hun middelen en budgetten en veel bewuster zijn geworden over de manier waarop ze hun tijd, geld en energie besteden.

“Bij het plannen van IMEX Frankfurt zijn we ook bewuster te werk gegaan. We hebben goed gekeken naar onze bezoekers, wat ze willen en waarom ze dat willen”, legt Carina Bauer, CEO van IMEX, uit. “Zakendoen zal centraal staan ​​in de show, samen met mogelijkheden voor evenementenprofessionals om hun wereldwijde connecties te verbreden. Een bezoek aan IMEX Frankfurt zal van begin tot eind een efficiënte en plezierige ervaring zijn, en een ervaring die planners in staat stelt hun gewenste resultaten te verbeteren.”

Een sterke selectie van leveranciers die bestemmingen, locaties, hotels en technologie vertegenwoordigen, is al bevestigd voor de show, die plaatsvindt van 14 tot 16 mei.

De Aziatische markt groeit aanzienlijk, waarbij Macau, Maleisië, Korea en Singapore allemaal hun aanwezigheid op de beurs uitbreiden. Ze sluiten zich aan bij een breed scala aan Europese bestemmingen, van Kroatië, Finland en Ierland tot Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Het deel van de beursvloer dat gewijd is aan technologie zal een golf van activiteit te zien krijgen nu Cvent zijn ruimte vergroot en nieuwe toevoegingen doet, waaronder TranslateABLE. Naast de wereldwijde bestemmingen zullen alle grote hotelgroepen aanwezig zijn, waaronder Hilton, Hyatt, IHG, Marriott, Radisson en – nieuw op de show – Langham.

Inhoud

Het leerprogramma van IMEX begint de dag vóór de beurs, op maandag 13 mei, met specialistische opleidingen voor eventprofessionals van verenigingen – Association Focus – en in-house – Exclusief Corporate.

Nu burn-out toeneemt (volgens het laatste Freeman Trends Report 2024), zal exclusief bedrijfsspreker Mike Ford, oprichter van Grateful Lemon, de crisis het hoofd bieden in zijn sessie: 'Energized or exhausted: Master the dance between stress and herstel". 

Hij legt uit: “We kunnen een aantal heel essentiële lessen leren uit de sportwereld – atleten zijn onbeschaamd over hun behoefte aan herstel. In veel opzichten zijn we als evenementenplanners niet anders! Je zou kunnen zeggen dat we ‘bedrijfsatleten’ zijn en dezelfde behoefte hebben om rekening te houden met de hersteltijd!”

De samengestelde inhoud wordt voortgezet tijdens de show met She Means Business , aangeboden door IMEX en tw magazine, ondersteund door MPI. Dit programma onderzoekt aspecten van diversiteit, gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen, inclusief een praktische sessie over hoe te onderhandelen over gelijke beloning.

Wie voor de eerste keer IMEX bezoekt, kan vóór en tijdens de beurs profiteren van een 'welkomstpakket' aan activiteiten. Een webinar op 25 april richt zich op de beste tips van het team om het meeste uit de show te halen, terwijl een introductiebijeenkomst op de openingsdag van de show nieuwkomers zal helpen elkaar te ontmoeten en zich te oriënteren.

Nieuw webinar tilt de deksel op luidsprekers

Nieuwe leerformaten, waaronder thematische rondleidingen, zullen een nieuw licht op de show werpen. Ook nieuw voor 2024 zijn gerichte paneldiscussies met sprekers die niet bang zijn om moeilijke onderwerpen aan te pakken - meer details zullen binnenkort worden onthuld. 

In de tussentijd worden deelnemers aangemoedigd om de datum vrij te houden voor een nieuw Speaker Preview-webinar dat plaatsvindt op 13 maart. Sommige sprekers van de show zullen snelle voorproefjes geven van hun educatieve sessies - volledige details zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

IMEX Frankfurt vindt plaats in Messe Frankfurt van 14 - 16 mei 2024 - schrijf u hier in .   De beurs staat in de top 20% van de wereldwijde vakbeurzen die in Explori zijn onderzocht, met een Net Promoter Score van 92% voor de algehele bezoekerstevredenheid.