IDEA stuurt open brief aan communicatieprofessionals en eventmanagers

In een open brief van branchevereniging IDEA aan marketeers, communicatieprofessionals en eventmanagers, benadrukt deze mede namens haar leden en partners het belang van goede samenwerking met betrouwbare partners. We gaan niet meer helemaal terug naar hoe het was. Innovaties zullen de live-communicatie blijvend veranderen.

Beste marketeer, communcatieprofessional  of eventmanager,

Het was uitdagend
Afgelopen jaar beleefden we de snelste digitale adoptie ooit. In een spervuur aan ontwikkelingen sprongen trends met tien jaar vooruit. Dat dwong communicatie- en eventprofessionals om hun vak te herdefiniëren en opnieuw uit te vinden.

Het was verfrissend
Een sprong in het diepe brengt frisse inzichten en schept ruimte voor innovatie, ondernemerschap en creativiteit. En één ding weten we zeker: we gaan niet meer helemaal terug naar hoe het was. Innovaties en digitale integratie zullen live-communicatie blijvend veranderen, verdiepen en verbeteren.

Het was verhelderend
We leerden nog een belangrijke les; mensen kunnen niet zonder écht contact. Zodra het weer mag, zullen fysieke ontmoetingen dan ook weer een cruciaal deel zijn van ons leven – en daarmee ook van live-communicatie. Sterker nog; we zullen tijdens events de kracht van de fysieke beleving nog bewuster gaan gebruiken.

Het wordt hybride
In hybride events krijgt elke fysieke interactie een digitaal verlengstuk. Dat biedt ongekende mogelijkheden. Live is niet langer een momentopname, maar een cruciaal onderdeel van grotere verhalen.

Choose Live. Choose Wisely
Of je nu gaat voor online, live of hybride om van een event een succes te maken heb je in deze onvoorspelbare tijd meer dan ooit een betrouwbare partner nodig. Een partner die begrijpt hoe je een marketingstrategie of communicatievraagstuk vertaalt in een fysieke of digitale belevenis met betekenis.

Namens het voltallige bestuur van de Independent Dutch Event Association (IDEA), de leden en partners.

Managing director Maarten Schram