Eind 2022 opent internationale hotelketen op Ahoy terrein

Hart van Zuid, de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy tekenden het contract met de Europese vastgoedontwikkelaar Foruminvest. De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy en metrostation Zuidplein. In 2018 werden de Beurs- & Evenementenhallen van Ahoy gemoderniseerd, eind 2020 worden het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage geopend. Een hotel is altijd een grote wens geweest van Ahoy.

Jolanda Jansen, Directeur Rotterdam Ahoy, zegt: "Wij zijn enorm verheugd dat wij na een lang aanlooptraject nu de definitieve handtekening hebben kunnen zetten onder deze samenwerking. Met het hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad.”

Aerjen Koeneman, Directeur Foruminvest: "We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan deze gebiedsontwikkeling. We ontwikkelen een modern hotel met 250 kamers voor een internationale hotelketen. Het hotel zal zowel aansluiten bij de zakelijke als bij de leisuremarkt.”

Dick Laheij, namens Hart van Zuid: "De hotelontwikkeling is een cruciale stap in de gebiedsontwikkeling die zorgt voor versterking van de kwaliteit en leefbaarheid in dit belangrijke centrum op Zuid. We zijn erg blij met deze goede samenwerking tussen alle partners.”