Een samenleving zonder ontmoetingen is geen samenleving

Ahoy startte 2021 met een lockdown en eindigt op dezelfde manier. Maar tussendoor heeft ze laten zien hoe goed het bedrijf was voorbereid op de nieuwe uitdagingen die werden geboden zoals onder andere te zien was een een goed georganiseerd Eurovisie Songfestival.

Ook bij Ahoy blikken we terug op een roerig jaar. Zo begonnen we 2021 in een lockdown, om vervolgens in het voorjaar te laten zien wat we allemaal in huis hebben tijdens het Eurovisiesongfestival en hoe we veilig evenementen kunnen organiseren aan de hand van het Fieldlab programma. Zo krabbelde wij op en konden we in september met koninklijk bezoek in select gezelschap ons 50-jarig jubileum vieren. Kort daarop bruisten we heel even als vanouds live, wat een opkikker!

Helaas zijn we nu opnieuw gesloten en moeten we het weer zonder échte ontmoetingen stellen. Dat raakt ons in ons hart, want ondanks onze experimenten met streams en hybride modellen, de live ontmoeting en het échte contact zijn onvervangbaar. De energie die het geeft om met mensen samen te zijn, geïnspireerd te raken door die ene spreker, de buzz in de zaal te voelen, het plezier om oude bekenden te zien en nieuwe mensen te ontmoetingen… Dat is wat wij onze branche voor het nieuwe jaar toewensen.

Want een samenleving zonder ontmoetingen is geen samenleving!Voor nu genieten we van de ontmoetingen in kleine privé sfeer, blijf gezond en op naar een jaar live in 2022!

Warme groet,

Jolanda Jansen ceo Rotterdam Ahoy