Donderdag start de European Association Summit

Donderdag 27 en vrijdag 28 april komen vertegenwoordigers van de internationale verenigingen samen voor de elfde editie van de European Association Summit. De EAS vindt dit jaar plaats in het Brusselse Sparks. Donderdagavond worden de Brussels Meetings Ambassadors, organisatoren van grote meetings met internationale uitstraling, even verderop gehuldigd in de KBR.

Tijdens de EAS komen de voornaamste topics aan bod waar internationale verenigingen mee te maken krijgen. Bedoeling van de conferentie is het de verenigingen mogelijk te maken om zo goed mogelijk te functioneren in een snel veranderende wereld.

Met meer dan 2.400 hoofdzetels mag Brussel zich de belangrijkste hub voor internationale verenigingscongressen noemen. En dit wereldwijd. Onze hoofdstad staat daarmee op de eerste plaats op de wereldranking van de UIA. Het is dan ook geen toeval dat de European Association Summit plaatsvindt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Programma

Op het programma staat een twintigtal inspirerende sessies. Onderwerpen als duurzaamheidspolitiek, diversiteitsbeleid en het klaarstomen van de nieuwe generatie verenigingsprofessionals staan vooraan op de agenda. Heel wat sessies en workshops behandelen concrete onderwerpen en case studies. Van het invoeren van een diversiteitsbeleid tot de mogelijkheden die artificiële intelligentie biedt. 

In totaal zijn er meer dan 40 sprekers. Martin Sirk (International Advisor Global Association Hubs) geeft de aftrap. Keynotespeakers zijn Isabel De Clercq (HR Consultant) en Jo Caudron (Transformation Consultant). Veel aandacht gaat dit jaar ook uit naar networking. Na corona is er een duidelijke behoefte aan kennismaking met collega’s uit de sector en aan het uitwisselen van ideeën. Het volledige programma vind je op European Association Summit | Visit Brussels

Brussels Meetings Ambassadors Night

Op donderdag 27 april wordt ook een aantal organisatoren van events en meetings in de bloemetjes gezet. Dat gebeurt tijdens een avond op uitnodiging van de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort.  Voor het eerst valt dit jaarlijkse VIP-event samen met de European Association Summit. Dit jaar gaat het om twaalf organisatoren die in 2022 succesvol een meeting met internationale uitstraling opzetten in Brussel voor minstens 500 deelnemers. Zij dragen voortaan de titel van meetings ambassador.

Meer informatie

European Association Summit: European Association Summit | Visit Brussels

Meetings Ambassadors Programme: Meetings Ambassadors Programme | Visit Brussels