Den Haag host conferentie Internationale Vereniging Jonge Advocaten

Het Vredespaleis

‘Samenwerken aan mondiale rechtvaardigheid’. Tijdens het 4-daagse evenement van AIJA (The International Association of Young Lawyers) discussiëren jonge advocaten uit de hele wereld over mensenrechten en het groeiende belang van ESG in internationaal zakendoen en recht. Het evenement wordt gehouden in congrescentrum Amare in hartje Den Haag van 24 tot en met 27 mei.

Er zijn drie academische tracks:

  • Door gebruik te maken van de keuze van de conferentie voor Den Haag als bestemming, zal het eerste spoor zich concentreren op de verschillende Haagse conventies.
  • Het tweede spoor zal gewijd zijn aan Arbitration, Litigation & Human Rights, een weerspiegeling van de diepe waardering en wereldwijde bekendheid van Den Haag voor deze facetten van het recht.
  • Het derde spoor zal gewijd zijn aan het sociale en bestuurlijke aspect van ESG.

AIJA verwoordt: “Congresdeelnemers krijgen de kans om de verrassende en verfrissende diversiteit van Den Haag te ontdekken dankzij de sociale programma-activiteiten die voor deze gelegenheid zijn georganiseerd. Voor de welkomstreceptie brengt AIJA de deelnemers naar de Nieuwe Kerk. Daarnaast beleven ze ook een spetterend galadiner in het Kunstmuseum en genieten ze van de huisgemaakte gerechten van lokale juristen. Bovendien krijgen AIJA-afgevaardigden de kans om het magnifieke Vredespaleis te bezoeken.”

 "Als stad van vrede en recht, en de internationale thuisbasis van mensenrechten, kan er geen geschiktere plek zijn voor jonge advocaten om samen te komen dan in Den Haag", zegt Bas Schot, hoofd van The Hague & Partners Convention Bureau. “We zijn verheugd deze jonge en dynamische afgevaardigden te verwelkomen in onze stad. Ze krijgen de kans om te leren en te netwerken, terwijl ze deelnemen aan een fantastisch programma en alles zien wat Den Haag te bieden heeft. Ik ben zelfs bijzonder verheugd om te zien dat de conferentie de AIJA-triatlon voor mensenrechten zal omvatten - een echt inspirerende fysieke uitdaging naast de mentale uitdaging van het bredere evenement.