ACS bouwt tijdelijk auditorium voor Dalai Lama

Van 3 tot 5 juni 2009 zal zijne Heiligheid de Dalai Lama een bezoek brengen aan Nederland. Zijne Heiligheid de Dalai Lama is de geestelijk en politiek leider van het Tibetaanse volk. Sinds zijn vlucht in 1959 naar India,  regeert hij zijn land vanuit Dharamsala waar nu de Tibetaanse Regering in Ballingschap zetelt. De Dalai Lama is winnaar van de Nobel Vredesprijs (1989). Zijn bezoek zal dan ook in het teken staan van Tibet: een Cultuur van Vrede.

Op 4 juni geeft de Dalai Lama in de Europahal in Amsterdam RAI een publieke lezing en Boeddhistisch onderricht.
Geen enkele zaal van de RAI is groot genoeg voor de meer dan 10.000 bezoekers die worden verwacht deel te nemen aan de activiteiten. Daarom bouwt ACS speciaal voor deze happening een tijdelijk auditorium voorzien van onder andere een tribune met 6.400 zitplaatsen. Ook de aankleding met speciale geluidwerende gordijnen, een podium, audio faciliteiten en een grootbeeldprojectie systeem wordt door ACS verzorgd.

Voor deelnemers die het engels niet machtig zijn (de vertaling op het podium is van het Tibetaans naar het Engels) , wordt gezorgd voor vertaling door een uitgebreid netwerk van tolken in het Nederlands, Frans, Duits of Chinees. Hiervoor is in een simultaan vertaalsysteem voorzien waarvan 5.500 personen gebruik kunnen maken. Deelnemers kunnen hiervoor een speciale vertaalontvangers huren.

ACS biedt financiële ondersteuning aan dit bijzondere bezoek aan Nederland door de sponsoring van een deel van de faciliteiten. Hierdoor worden zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan dit bijzondere bezoek van de Dalai Lama aan Nederland.

Meer informatie over dit bezoek en achtergrondinformatie over onder meer de Tibetaanse kwestie vindt u op www.dalailamanederland.nl