Aanpassen aan verandering

Carina Bauer, IMEX CEO

Het aanpassen aan veranderingen is tegenwoordig topprioriteit voor meetingplanners. Het maakt niet uit of het gaat om het verschuiven van de behoeften van de leden, een toekomst met Artificial Intelligence (AI), mentale weerbaarheid enzovoorts. Of dat het gaat om het in evenwicht brengen van budgetten, beleid en partnerships. Aanpassen aan verandering is het onderwerp dat aan bod komt in Association Focus dat wordt gesponsord door Amsterdam Convention Bureau. Een speciale onderwijsdag voor meetingprofessionals.

Dit onderwerp komt aan bod in een programma dat plaatsvindt op maandag 13 mei, de dag vóór IMEX Frankfurt. Het is een samenwerking met ICCA, AC Forum en ASAE en biedt inzichten en aanbevelingen. Ook wordt de mogelijkheid geboden te debatteren en ideeën uit te wisselen.

Highligts van de Association Focus:

De gehandicapte avonturier en ontdekkingsreiziger Darren Edward weet als geen ander wat het is om je aan te passen aan veranderingen. Bij een ongeval tijdens het rotsklimmen liep hij een dwarslaesie op. Nu is hij een veelgevraagd spreker voor mentale weerbaarheid en teamwerk. In zijn plenaire sessie deelt hij enkele van zijn levenslessen. The Adaptive Mindset: Five Pillars to Overcome Adversity. Darren: “In een steeds veranderende wereld zijn het aanpassingsvermogen van een bedrijf en de mentale weerbaarheid van het personeel een integraal onderdeel van succes geworden.”

Nu het World Economic Forum onlangs heeft verklaard dat 23 procent van de banen in de komende vijf jaar zal veranderen, is bij- en omscholing een must. Wat zijn de tools die we hiervoor nodig hebben? Meredith Ellison van de Association for the Advancement of Artificial Intelligence zal de discussie leiden in The race to reskill: Building a future workforce.

AI voedt de huidige discussies over veranderende rollen en verantwoordelijkheden en het is een technologie waar bijna twee derde (63 procent) van de verenigingen en non-profitorganisaties al mee bezig is. Er is meer behoefte aan inzicht. Hoe kun je AI gebruiken om meer impact te creëren, want bijna driekwart houdt zich niet bezig met AI-onderwijs. Veemal Gungadin, oprichter en CEO van Gevme leidt de discussie over hoe verenigingen het voor hen kunnen laten werken in AI: Kunstmatige Intelligentie ontmoet Verenigingsimpact.

Het ontwerpen van evenementen met een langdurige impact vormt de kern van een sessie van Pigalle Tavakkoli, oprichter van de School of Experience Design. Ze legt uit: “Experience design stelt ons in staat om verder te gaan dan het ontwerpen van de vorm en functie van een evenement, naar het ontwerpen van de emoties, herinneringen en gedrag van het publiek. Wanneer de deelnemer zich de ervaring herinnert, komen dezelfde emoties terug – en dit inspireert tot verandering en wordt een transformatieve ervaring voor de lange termijn.”

Elke organisatie is op duurzaamheidsreis. Toch zijn er onderweg veel gemiste kansen. Volgens het laatste ICCA & Destination Canada International Sustainability Report neemt slechts 19 procent van de planners hun duurzaamheidsinspanningen en impact op in jaarverslagen. Slechts eenderde deelt  duurzaamheidsinspanningen op sociale media.

Solide basis voor succes

“Terwijl het mondiale herstel vordert, zijn er nog steeds aanzienlijke economische, politieke en ecologische uitdagingen”, zegt Carina Bauer, CEO van de IMEX Group. “Onze internationale selectie sprekers is klaar om hun mening te delen over de vaardigheden die nodig zijn voor de reis voor de boeg, namelijk: aanpassingsvermogen, innovatie, veerkracht en samenwerking." Deze dag is een manier om een solide basis te creëren voor toekomstig zakelijk succes.

Association Focus wordt gesponsord door Amsterdam Convention Bureau en vindt plaats op maandag 13 mei in het Sheraton Frankfurt Airport Hotel, gevolgd door Association Social in het Frankfurt Marriott Hotel. In samenwerking met ICCA, AC Forum en ASAE.

Aanmelden voor Imex

Meer informatie over Association Focus: laura.lewis@imexevents.com