“Theater in blik” Drive-in voorstellingen en concerten

De ‘drive-in’ formule beoogt een Corona-veilig alternatief te bieden voor de weggevallen podia voor artiesten. Het principe: roulerende muziek-, cabaret-, theater- en filmvoorstellingen van 1 uur op een buitenpodium, waarbij je veilig vanuit je auto de voorstelling bekijkt met geluid via je eigen autoradio. Kaartjes worden vooraf online gekocht. Te vergelijken met klassieke Amerikaanse movie drive-ins, maar nu met live acts.

Op deze manier beoogt het project alsnog voor korte of langere termijn inkomsten te kunnen genereren voor artiesten en de evenementen-branche. Minstens zo belangrijk is het om tevens op een veilige manier entertainment te kunnen bieden aan het publiek dat zich thuis steeds meer opgesloten voelt.

Het project is inmiddels voorbereid en wordt zeer positief ontvangen door artiesten en de evenementen-branche.
Het drive-in concept wordt heden i.s.m. met de Gemeente Amsterdam en GGD bekeken op haalbaarheid binnen de geldende richtlijnen en overheidsmaatregelen.

Data

‘Theater In Blik’ hoopt zo snel als mogelijk en toegestaan wordt (streefdatum 1 juni a.s.) te kunnen starten met een podium in Amsterdam, dat kan blijven staan als “semi-permanent theater” zolang als nodig en/of mogelijk is. In overleg met Gemeente Amsterdam wordt nu een geschikte locatie gezocht. Beoogd wordt minimaal tot 1 september te draaien (of langer indien gewenst/mogelijk). Als
het project succesvol is kan het uitbreiden naar andere steden, met speellijsten, ticketservice en vergunningsrichtlijnen centraal geregeld via www.theaterinblik.nl.

Bereik

’Theater in Blik’ wil op deze manier zo veel mogelijk artiesten aan bod laten komen en een zo groot mogelijk publiek bereiken.
Er zullen 6 voorstellingen van 1 uur per dag plaatsvinden tussen 12:00 en 23:00 uur, 7 dagen per week, met een gemengde programmering van muziek, cabaret, theater en film.

Per stad/locatie zal ‘Theater in Blik’ maandelijks het volgende aanbod en bereik kunnen realiseren:
- artiesten: 150 optredens per maand (individu of groep)
- films: 30 vertoningen per maand (i.s.m. Nederlands Filmfonds)
- publiek: 1500 personen per dag / 45.000 personen per maand (bij 65% bezettingsgraad)

Support

Het drive-in concept is haalbaar door geweldige support en coulance van alle medewerkers, toeleveranciers en partners. De benaderde fondsen staan bovendien open voor het project.‘Theater in Blik’ wordt daarnaast enthousiast ondersteund door o.a. René Mioch, Candy & Hans Dulfer, Paul Haenen en Tarikh Janssen.